Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 Eylül 2024 tarihi itibarıyla yurt genelinde beklenen hava koşulları hakkında detaylı bir rapor yayımladı. Doğu Karadeniz başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Bu doğrultuda, 5 il için sarı kodlu uyarı verildi.

Hangi Bölgeler Yağış Alacak?

Meteoroloji verilerine göre, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Sinop, Hatay ve Kastamonu kıyılarında sağanak yağışlar bekleniyor.

Yağışların özellikle Ordu, Giresun, Trabzon’un batısı, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olacağı, Rize ve Trabzon'un doğu ilçelerinde ise yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklıkları Nasıl Olacak?

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyredecek. Rüzgar, kuzeyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esecek. Güneydoğu ve doğu kesimlerde ise güney ve batı yönlerinden esmesi bekleniyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de Hava Durumu

  • İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, 30°C.
  • Ankara: Parçalı bulutlu, 29°C.
  • İzmir: Az bulutlu ve açık, 35°C.

Sarı Kodlu Uyarı Nedir?

Sarı kod, Meteoroloji'nin orta dereceli tehlike anlamına gelen uyarısıdır. Vatandaşların yağışların yaratabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları öneriliyor.

Bölgelere Göre Hava Durumu Tahmini

Marmara:

Genel olarak parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. İstanbul’da sıcaklık 30°C dolaylarında seyrederken, Kocaeli 32°C ve Edirne 35°C olacak.

Samsun'da Mevlid Kandili: Camilerde Coşkulu Kutlama Samsun'da Mevlid Kandili: Camilerde Coşkulu Kutlama

Ege:

Ege bölgesinde az bulutlu ve açık hava etkili olacak. İzmir 35°C, Manisa 37°C ve Muğla 36°C ile sıcak havayı hissedecek.

Akdeniz:

Parçalı ve yer yer çok bulutlu. Adana’nın kuzey ve doğusu yerel sağanak yağış alacak. Sıcaklık Adana'da 36°C, Antalya'da 35°C olacak.

İç Anadolu:

Bölgenin güney kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Başkent Ankara 29°C, Eskişehir 29°C, Konya ise 30°C’yi görecek.

Karadeniz:

Orta ve Doğu Karadeniz'de yerel sağanak yağışlar etkili olacak. Samsun 29°C, Trabzon 27°C ile serin bir gün geçirecek.

Doğu Anadolu:

Kars ve Erzurum çevrelerinde kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Erzurum 23°C, Kars 22°C olacak.

Güneydoğu Anadolu:

Bölge genelinde az bulutlu ve açık bir hava var. Diyarbakır 36°C, Gaziantep 36°C, Şanlıurfa ise 37°C ile sıcak bir gün geçirecek.


Yağışların olumsuz etkilerine karşı hazırlıklı olmak için güncel hava durumu raporlarını takip etmeyi unutmayın.