Bununla birlikte günümüzde domates sebze mi meyve mi tartışması da bulunuyor. Öncelikli olarak doğru bildiğimiz yanlışların olduğunu biliyoruz. Bunun için domates meyve mi sebze mi sorusuna cevap verebilmek için ön yargılarımızdan kurtulmamız gerekiyor. 

Domates botanik açıdan veya bilimsel açıdan tohumlardan ve çiçeklerden yetiştiği için bir meyve olarak kabul edilir. Genel anlamda domatesi sebze olarak kabul ederiz. Her iki durum da aslında gerçekliği yansıtır ve hangi anlamda kullandığımıza göre değişkenlik gösterebilir. Domatesin hayatımızdaki yeri ayrıdır. Özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi olan domatesleri zamanında tüketmek hem faydalıdır hem de oldukça lezzetlidir. 

Domatesi Nasıl Tüketebiliriz?

Domates kabuklu kırmızı bir sebzedir. Özellikle kahvaltılarda ülkemizde ve dünyada domates tüketimi oldukça yaygındır. Domatesleri dilersek kabuklarını soyarak kahvaltılarda, dilersek kabuğunu soymadan direk olarak tüketebiliriz. Domatesten yapılabilecek birçok farklı yemek türü de mevcuttur. Örneğin menemen soğanlı ve domatesli oldukça lezzetli ve besleyici bir yiyecektir. 

Tüketeceğimiz domateslerin hormonlu olmadığını bilmemiz gerekir. Bu nedenle pazarlardan domates alırken bildiğimiz esnaflardan alışveriş yapmaya özen göstermeliyiz.  Kısacası domates farklı şekillerde tüketilebilen botanik açıdan meyve olarak tanımlanan önemli bir besin kaynağıdır. Domates tüketimi ülkemizde ve dünyada giderek artmaktadır ve domates lezzetli besleyici önemli besinlerimizden birisidir. 

SASKİ’DEN 3 İLÇEYE ATIK SU HATTI SASKİ’DEN 3 İLÇEYE ATIK SU HATTI