Yaşantımızda gerçekleşen fiziksel olaylar da bizleri doğrudan etkileyebilir. Örneğin sıcak havaların artmasıyla birlikte terleriz, sıvı kaybederiz. Soğuk havalarda ise araçlarımız başta olmak üzere, makineler borular donmaya yüz tutarlar. Donma olayı sıvıların katı haline dönme şekliyle de açıklanabilir. Özellikle 0 santigrat derecenin altına düşen sıcaklıklarda suyun donma olasılığı yüksektir. İnsanlar olarak donmaya karşı alınabilecek önlemler alırız ve soğuğun fiziksel etkilerinden kurtulmaya bakarız. İşte soğuklarda donmaya karşı alınabilecek önlemler şunlardır:

• Sıkı ve katmanlı giyinerek soğuğun etkisini azaltabiliriz. 

• Termal giysiler tercih ederek donmaya karşı dayanıklı hâle gelebiliriz. 

• Bunların yanı sıra eğer ki araçların donmasından endişe ediyorsak onları, daha sıcak alanlara park ederek, sileceklerini açık konuma getirebiliriz. 

Sigaraya İndirim Geldi: Kullanıcılar Bütçelerini Rahatlatacak Fırsatlar! Sigaraya İndirim Geldi: Kullanıcılar Bütçelerini Rahatlatacak Fırsatlar!

Çevresel Şartlar, Donma ve Sıcaklıklar

Yaşadığımız çevreye göre kültürümüz belirlenir. Her ülkenin her yörenin kendisine göre bir kültürü veya yaşayış tarzı vardır. Bununla birlikte yaşadığımız çevre hayatımızın şekillenmesinde de büyük bir rol oynar. Donma soğukların artmasıyla ortaya çıkar. Sıcaklıklar çok arttığında ise kuraklık başlar. Günümüzün en büyük sorunlarından birisi küresel ısınma ve bu nedenle eriyen buzullardır. Gelecekte ise dünyamızın var olup olmayacağı konusu önemli tartışma konularından birisidir.