Samsun Büyükşehir Belediyesi

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Tiyatro Topluluğu tarafından 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle ilk gösterimi yapılan ‘Bir Eski Zaman Hikayesi’ adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.
 

Barış Bölükbaşı tarafından kaleme alınan geleneksel komedinin, yönetmenliğini Manolya Kul Ateş yaptı. Büyükşehir Sanat Merkezi Büyük Salonda sahnelenen oyun büyük ilgi gördü.
 

Osmanlı dönemindeki insan ilişkileri üzerine kurulan tiyatro oyununun Büyükşehir Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde eğitim gören öğrenciler tarafından sahnelendiğini belirten Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İdris Akdin, “Kısa bir süre içerisinde bu denli tempolu bir gösterinin gerçekleştirilmesi için çok büyük bir emek harcandı. Yeni sanat sezonunda on gün içerisinde on bin çocukla buluşan ‘Hz Süleyman’ın Mucizeleri’ adlı oyundan sonra bu eseri de sahneye koyduk. Yine başka bir çocuk oyunu için hazırlık yapıyoruz. ‘Kaliteli hayat için sanat’ mottosuyla kentimizin kültür ve sanat hayatına katkı verecek çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü Hayran Bıraktı Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü Hayran Bıraktı

Editör: Arda KERSU