Karakurt, 20 Temmuz 2023 tarihinde Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Paylaşımında, kendisine "Müslüman Türkler olarak sana tahammül ediyoruz" diyen bir kullanıcıya "Boş yapma Abdulhamid" yanıtını verdi.

Bu paylaşım, Türkiye'de büyük bir tartışmaya neden oldu. Bazı kesimler, Karakurt'un paylaşımını saygısızlık olarak değerlendirdi. Karakurt ise paylaşımını savunarak, kendisini hedef alan kullanıcıların sözlerine karşılık verdiğini söyledi.

Karakurt'un paylaşımının ardından, bazı AKP'li isimler ve sosyal medya kullanıcıları, Karakurt'u hedef aldı. Karakurt'un milli takımdan ihraç edilmesi, hatta vatandaşlıktan çıkarılması talepleri yapıldı.

Ancak, Türkiye Voleybol Federasyonu, Karakurt'a herhangi bir yaptırım uygulamadı. Federasyon, yaptığı açıklamada, Karakurt'un paylaşımının bir kişisel görüş olduğunu ve milli takımla ilgili olmadığını belirtti.

Karakurt'un paylaşımı, Türkiye'de din ve siyasetin sporla karıştırılması tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Ebrar Karakurt, 17 Ocak 2000 tarihinde Balıkesir'de doğdu. 12 yaşında VakıfBank Spor Kulübü'nde voleybola başladı. 2018 yılında VakıfBank A Takımı'na yükselen Karakurt, 1 Kulüpler Dünya Şampiyonası Şampiyonluğu ve 1 Türkiye Ligi Şampiyonluğu yaşadı. Mayıs 2021'de İtalya Kadınlar Voleybol Ligi takımlarından Igor Gorgonzola Novara'ya transfer oldu ve 2 yıllık sözleşme imzaladı. 2022-2023 sezonunda ise Rusya takımı Lokomotiv Kaliningrad'a transfer oldu.

Karakurt, 1.96 metre boyunda ve 72 kilogram ağırlığındadır. Pasör çaprazı olarak oynamaktadır.

Karakurt, 2018 yılında A Milli Takım'a seçildi. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'nin bronz madalya kazandığı kadroda yer aldı.

Elon Musk’tan Uyarı: İnsanlık Ya Uzaya Gidecek Ya da Yok Olacak Elon Musk’tan Uyarı: İnsanlık Ya Uzaya Gidecek Ya da Yok Olacak

Karakurt, sosyal medya paylaşımlarıyla da gündeme gelen bir sporcudur. Özellikle LGBTİ+ bireylere verdiği destek nedeniyle bazı kesimlerden tepki görmüştür.

Ebrar Karakurt'un kariyeri:

Kulüp takımları
2018-2021: VakıfBank
2021-2022: Igor Gorgonzola Novara
2022-günümüz: Lokomotiv Kaliningrad
Milli takım
2018-günümüz: Türkiye
Ebrar Karakurt'un başarıları:

Kulüp takımları
1 Kulüpler Dünya Şampiyonası Şampiyonluğu (2018)
1 Türkiye Ligi Şampiyonluğu (2019)
Milli takım
1 Olimpiyat Oyunları bronz madalyası (2020)
1 Avrupa Ligi şampiyonluğu (2021)
1 Avrupa Şampiyonası üçüncülüğü (2021)