Resmi Gazete de yayınlanan yeni yönetmelikle ehliyet yaş sınırı önemli değişiklikler yapıldı böylelikle ehliyet almak isteyenler için yaş sınırı birazcık düşürüldü. Ve daha kolay ve basit şartlarda ehliyet almak mümkün olacak.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde birçok madde de değişiklik yapıldı. Yönetmeliğin maddeleri arasında taşıtların teknik şartları ve hususi taşımacılık faaliyetlerini düzenleyen bölümlere de atıflar bulundu ve bazı yerler değiştirildi.

Yaş Sınırı Düştü

Yeni yönetmelik kapsamında D sınıfı ehliyet için önceden kabul gören yirmi altı yaş sınırı şimdi yeni yönetmelik ile yirmi dört yaş sınırına indirgendi. Yeni düzenlemeye göre M, A1 ve B1 sınıfı ehliyet almak isteyenler için yaş sınırı on altı olarak belirlendi; A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfı ehliyet almak isteyenler için ise on sekiz yaş olarak belirlendi.

MADDE 2- Aynı yönetmeliğin altıncı maddesinin ikinci fıkrasının C bendi ile aynı maddenin dördüncü fıkrasının C bendi aşağıda görüldü şekilde değiştirilmiştir:

Manisa’da 4.0 Büyüklüğünde Deprem: Akhisar’da Sarsıntı Manisa’da 4.0 Büyüklüğünde Deprem: Akhisar’da Sarsıntı

B3 yetki belgesi hususi taşımacılık faaliyetinde bulunarak; “1. Kendi personelinin, 2. Kendi diyaliz merkezine tedavi gören hastaların, 3. Kendi özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde destek eğitimi alan engelli bireylerin ve bu bireylerin velisinin ve vasiyetinin taşınmasını yapacaklara.” Olarak değiştirildi