İşletmelerin kimi zaman ticari faaliyetlerine devam edebilmeleri için maddi desteğe ihtiyaçları olabiliyor. Bu durumda devreye giren desteklerden biri de esnaf kefalet kredisi oluyor. Özellikle yeni girişimler için işletmelerin gerek duydukları nakit ihtiyacını bu krediyle karşılamalarının mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Esnaf kefalet kredisinden küçük, orta ya da büyük ölçekli işletmelerin tamamı faydalanabilir.

Elbette bunun bazı koşulları bulunuyor. Finansman açığını kapatmak isteyen işletmeler bu krediden faydalanmak istediklerinde öncelikle koşulların neler olduğunu öğrenmelidir. Esnaf kefalet kredisinde aranan şartlar hakkında bilgi sahibi olmanız, uygun bir aday olup olmadığınızı da öğrenmenizi sağlayacaktır. Peki, nedir bu şartlar?

·      Esnaf kefalet kredisi sadece esnaflara verilen bir kredi ürünüdür. Bu nedenle krediden faydalanmanın en önemli koşulu esnaf olmanızdır. Esnaf olmayan kişilerin yaptıkları başvurular doğrudan geçersiz sayılıyor ve değerlendirmeye alınmıyor.

Kestane Balı, Çam Balı ve Ham Balın Eşsiz Özellikleri Kestane Balı, Çam Balı ve Ham Balın Eşsiz Özellikleri

·      Başvuru yapacak olan kişinin Esnaf ve Sanatkârlar Odası kaydının en az 1 yıl öncesinden yapılmış olması gerekir. Yani başvuru sahibinin Esnaf ve Sanatkârlar Odasına kayıtlı olarak faaliyet gösteriyor olması gereklidir.

·      Bu krediden faydalanmak isteyenlerden 2 adet kefil de isteniyor. Bu nedenle kefilinizin olmaması ya da sadece bir adet kefilinizin olması da kredi başvurusunun reddedilme nedenlerinden biridir. Ancak ipotek gösterilebilecek bir taşınmaz malın olması halinde kefil şartı aranmayabilir.

·      Kişinin işyerinin ya da ikamet ettiği ev adresinin kooperatifin çalışma bölgesi sınırları içerisinde olması gerekir.

·      Başvuru yapacak olan kişinin ticari faaliyetlerinin Türkiye’de sürdürüyor olmaları şartı da vardır.

Sıraladığımız bu koşullara uygun olanlar kendilerinden istenen evrakları eksiksiz bir şekilde hazırladıktan sonra başvurularını yapabilirler. Bu arada istenen evrakların eksiksiz olması da önemlidir çünkü eksik evrakla yapılan başvurular da reddediliyor.

Bu konuda merak edilen hususlardan biri de kredi faizinin hesaplanmasıdır. Esnaf kefalet kredisinden faydalanacak olanlar vade sayısı ve faiz oranları gibi konularda daha fazla bilgi almak için KolayBi internet sitesine tıklayabilir. Bu sitede hazır kredi hesaplama aracı da bulunuyor ve esnaflar ne kadar kredi alacakları gibi konularda net bir karar vermek için bu hesaplama aracını kullanabiliyor. Aynı zamanda alınan kredinin geri ödemesinin nasıl yapıldığı konusunda da sitede bilgi bulunuyor.