Çünkü evlerimizde çiçek bakmak hem sorumluluk duygumuzun gelişmesine olanak tanır hem de keyifli bir şekilde vakit geçirebilmemizi sağlar. Yalnız evlerde evcil hayvanlar ve bitkilere bakabilmenin getirmiş olduğu sorumluluklar da bulunur. İşte ev çiçeklerinde bakım yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar şunlardır:

• Çiçek türlerine göre sulama yapmak gerekir. Bazı bitkiler çok fazla su isterken bazıları daha az su ile güzel bir şekilde büyüyebilirler. 

• Su faktörünün yanı sıra bitkilerin veya çiçeklerin aynı zamanda ışık da almaları gerekir. Bu durum yine aynı şekilde farklı bitkilerde farklı şekillerde gerekli olacaktır. 

Yağış Alarmı: Gök Gürültülü Sağanaklar Yolda! Yağış Alarmı: Gök Gürültülü Sağanaklar Yolda!

• Gübreleme de bitkilerin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesine olanak tanıyan durumlardandır. Gübreler doğal veya yapay bir şekilde üretilmiş olabilir. Doğal gübreler genellikle hayvan atıklarından veya organik atıklardan yapılır. Yapay gübreler ise laboratuvar ortamlarında üretilirler. 

• Toprak bir çiçeğin yetişmesine en etkili unsurlardan birisidir. Doğru toprak seçimi, toprağın kalitesi ve nemli olması gerekir. 

• Çevre şartları yani ortamın sıcaklık ve nem oranları da çiçek yetiştirmek isteyenlerin dikkat etmesi gereken hususlardan birisidir. Uygun bir çiçek yetiştirebilmek için ortamın 15 ila 25 santigrat derece arasında olması gerekir. 

Kısacası çiçeklere bakabilmek bilgi, birikim ve ilgi gerektirir. Bu aynı zamanda insanlarda sorumluluk duygusunun oluşmasına da katkı sağlayabilir.