Aralık ayının gelmesiyle birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli ve yaşlı aylığı olarak yatırılan evde bakım maaşları için gözler bakanlıktan yapılacak duyuruya çevrildi. 5 aylık enflasyon farkının belli olmasıyla birlikte, 2024 yılı evde bakım maaşlarının zam tutarı belirlendi.

Her ay belirli tarihlerde ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılan evde bakım maaşları için aralık ayı ödeme tarihleri sorgulanıyor. Aralık ayı evde bakım maaşları için tarih araştırmaları başladı ve ödemelerin 11-15 Aralık tarihlerinde hesaplara yatırılması bekleniyor.

turkler-en-cok-neye-para-harciyor-h1447847759-57209d

A101'den Ayçiçek Yağında Büyük İndirim: 5 Litre Sırma Ayçiçek Yağı 219 TL! A101'den Ayçiçek Yağında Büyük İndirim: 5 Litre Sırma Ayçiçek Yağı 219 TL!

Geçtiğimiz temmuz ayında memur maaşları ve emekli memur aylıkları için yapılan zamların ardından, evde bakım maaşları da yüzde 17,55 oranında arttı. Kasım ve aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, ocak 2024’te evde bakım maaşının 7 bin 157 lirayı aşması bekleniyor.

e-Devlet’in ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabilir. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.