Ön mayası için :

1 su bardağı ılık su

Meteoroloji’den Çok Sayıda İl İçin Gök Gürültülü Sağanak Uyarısı! Meteoroloji’den Çok Sayıda İl İçin Gök Gürültülü Sağanak Uyarısı!

1 su bardağı un

1 çay kaşığı instant maya (Ön mayalanmayı bir gece öncesinden hazırlayın 12 saat oda sıcaklığın da bekletin)

İkinci mayalama için :

2,5 su bardağı ılık su

1 paket instant maya

Bir tatlı kaşığı dolusu tuz

6-7 su bardağı un (Yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapılacak)

Üzerine sürmek için :

1 yemek kaşığı yoğurt

Yarım çay bardağı su

Ekmek Nasıl Yapılır ?

Ön mayası yapılan hamurla yumuşak ele yapışmayan çok iyi yoğurularak hamur yapın ve 45 dakika dinlendirin. 45 dakika sonra 8-10 beze yapın, üzerine temiz bir bez kapatıp 10 dakika dinlendirin.

Şekil verin yağlı kağıt serilmiş veya unlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak alın. 30-45 dakika dinlendirin. Üzerine yoğurt lu su karışımını sürün jiletle veya keskin bir bıçakla üstten çizik atın.

En az 20 dakika önceden ısıtılmış 250’ Fırının köşesini mutlaka içine sıcak su doldurduğunuz bir kase veya küçük bir borcam yerleştirin. Ekmekleri pişirin (Benim fırınım da 21 dakikada pişti)

Ben Fansız ayarda bir pişirdim ama fanlı ayarda da pişirebilirsiniz