Aile Bakanlığı'ndan Dar Gelirli Ailelere 1 Milyar TL’yi Aşan Maddi Yardım Desteği Aile Bakanlığı'ndan Dar Gelirli Ailelere 1 Milyar TL’yi Aşan Maddi Yardım Desteği

Galatasaray Fenerbahçe’yi 3-1 Mağlup Etti: 32 Maçlık Seri Tarihe Karıştı

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında, Ülker Stadyumu’nda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi büyük bir heyecana sahne oldu. Galatasaray, rakibini 3-1 mağlup ederek, Fenerbahçe’nin Süper Lig’deki 32 maçlık namağlup serisini sona erdirdi. Sarı-kırmızılı ekip bu galibiyetle 18 puana ulaşırken, Fenerbahçe 13 puanda kaldı.

Galibiyeti Getiren Goller

Mücadelede Galatasaray’a galibiyeti getiren goller, 20. dakikada Dominik Livakovic’in kendi kalesine attığı gol, 28. dakikada Dries Mertens ve 59. dakikada Gabriel Sara’nın attığı şık plaseyle geldi. Fenerbahçe’nin tek golü ise 63. dakikada Edin Dzeko’nun penaltıdan attığı golle geldi.

Maçın Önemli Anları

Maçın ilk dakikalarında iki takım da karşılıklı ataklarla gol aradı. 21. dakikada Lucas Torreira’nın şutunda top direkten dönerek, kaleci Livakovic’e çarptı ve Galatasaray’ın ilk golü geldi. Bu golle öne geçen sarı-kırmızılılar, rakibinin baskısına rağmen 28. dakikada Yunus Akgün’ün ortasında topu göğsüyle indiren Osimhen’in hazırladığı pozisyonda Mertens'in harika aşırtmasıyla farkı ikiye çıkardı.

İkinci yarıda da üstünlüğünü koruyan Galatasaray, 59. dakikada Gabriel Sara’nın verkaç sonrası yaptığı şık vuruşla farkı üçe çıkardı. Fenerbahçe ise 63. dakikada Abdülkerim Bardakcı’nın müdahalesiyle kazanılan penaltıyı Edin Dzeko ile gole çevirdi.

Fenerbahçe'nin 32 Maçlık Serisi Sona Erdi

Bu sonuçla birlikte, Fenerbahçe’nin Süper Lig'de 32 maçtır süren yenilmezlik serisi son buldu. Sarı-lacivertli ekip, ligdeki ilk yenilgisini yaşarken, Galatasaray yoluna kayıpsız devam ederek zirveye tutundu.

Maç Sonrası Durum

Galatasaray, bu önemli galibiyetle 18 puanla zirve yarışını sürdürdü. Fenerbahçe ise 13 puanda kalarak zirveden uzaklaştı. Ligin bir sonraki haftasında Fenerbahçe deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak. Galatasaray ise Kasımpaşa’yı sahasında ağırlayacak.