Eylül 2024 Peugeot Fiyat Listesi: Yeni Zamlarla Güncel Ücretler Açıklandı! Eylül 2024 Peugeot Fiyat Listesi: Yeni Zamlarla Güncel Ücretler Açıklandı!

Ford firmasında çalışan işçiler grev yapmaya başladı ve bu yüzden fabrika yapılan üretimi durdurmak zorunda kaldı. Ford Motor ve United Auto Workers sendikası ile yapmış olduğu sözleşme görüşmeleri bitti. İki tarafında anlaşma sağlayamaması sebebi ile işçiler greve başladı. Yapılan ilk tahminlerde üç dev fabrikadan toplam 50 bin kişinin grev yaptığı düşünülüyor.

Ford CEO’su sözleşme ile ilgili şunları söyledi, “ anlaşma kabul edilmediği taktirde Ford iflas edecek. Automobile Workers’ın yapmış olduğu teklif sebebi ile Ford firmasını iflasa götürecek. Gizli bir şekilde son kez müzakere yapıldığı düşünülüyor fakat ortada hiçbir şey yok” dedi. Şirket ve sendika müzakerecileri, 2 aydan fazla bir süredir 4 senelik bir sözleşmeye dair bir pazarlık içindeler. Sendikalar, işçilerin maaşı için zam isterken, Ford yetkilileri direnmeye devam ediyorlar.

Ford fabrikasının CEO’sunun söylemlerine göre, sendikalar işçi maaşlarını senelik 300 bin dolar yapmak istiyorlar fakat bu miktar öğretmen ve itfaiye gibi meslek gruplarının aldığı maaşın çok çok üstünde olduğunu dile getiriyor.

Sendikaların istemiş oldukları zam çok maliyetli olması sebebi ile Ford şirketi iflas eşiğine getirebilir. Ford firması ABD’ de iflas etmeyen tek firmadır. Fakat hem çalışan hem de yetkililer tarafından orta yol bulunamadı.