Yüz bölgesinde yer etmiş kırışıklıkları gidermek istediğinizde, çeşitli estetik uygulamalar devreye giriyor. Bunlar arasında ameliyatsız yüz germe teknikleri ise son dönemlerdeki en yaygın gelişmelerden biri. Güvenli bir gençleşme alternatifi yaratmak istediğinizde, siz de bu uygulamalardan yararlanabilirsiniz.

Ameliyatsız Yüz Germe Nedir? Kimlere Uygulanır?

Sarkan bir yüz bölgesini toparlamak için yapılan yüz estetiğinin tanımı ameliyatsız yüz germedir. Bu işlemin gerçekleşmesi adına ameliyatsız yüz germe muayenesi yaptırdığınızda uygun kriterler de belli olur. Genelde, ileri yaşlarda belirgin hale gelen sarkmalar, kırışıklıklar için yapılan teknikler arasındadır.   

Ameliyatsız Yüz Germe Yöntemleri ve Uygulamaları

HIFU veya yoğun odaklanmış ultrason tekniği, ameliyatsız yüz germede en çok kullanılan yöntemlerdendir.  Alternatif bir ameliyatsız yüz germe tekniğine bakılırsa, botoks, lazer, ip askısı da çok kullanılır. Her teknik için gerekli işlem ve kullanılan yöntemler değişebilir. Bu durum uygulama maliyetleri ve kişiye özel çözümlere göre daha da farklı ele alınabilir.

Şişli'de Profesyonel Sanal Ofis Kiralayın Şişli'de Profesyonel Sanal Ofis Kiralayın

Ameliyatsız Yüz Germe İşleminin Faydaları ve Avantajları

Ameliyatsız yüz germenin faydaları ve avantajlarını belirlemek için ameliyatlı uygulamalara göre artısını düşünebilirsiniz. Cerrahi müdahale olmaması, süre ve iyileşme aşamalarında avantajlı olabilir. Yüz estetiğinde etkili sonuçlar vermesiyle de bu teknikleri faydalı görebilirsiniz.

Sıvı Yüz Germe Nedir, Etkisi Ne Kadar Sürer?

Minimal düzeydeki delme ve kesi işlemiyle yapılan yüz estetiğine sıvı yüz germe denir. Bir sıvı enjeksiyonu olacağı için sıvı yüz germe ismini almaktadır. Cilde ilave edilecek olan sıvı, hyalüronik asit gibi kolajen desteği veren dokulardır. Yapılan işlemin özelliklerini de düşünerek, 2 seneye kadar etkisi olabilir. Bazen bu süre daha az da olabilecektir.

Sıvı Yüz Germe İşlem Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Estetik işlemlerden önce, klasik bir muayene yapılır. Ancak bunun da öncesinde, psikolojik açıdan estetik uygulamaya hazır olmak önemlidir. Şayet kendi cildinizde değişiklik yapmak sizi korkutuyorsa, bir süre daha bekleyerek konuyla ilgili araştırmalar yapabilirsiniz.

Klinik ve teknik uygulama çeşitlerini araştırmak, hazırlık sürecinde faydalı olacaktır. Hangi yöntem size daha uygunsa, bu yöne doğru talepte bulunabilirsiniz. Örneğin lazer uygulama ile botoks enjeksiyonu esnasında gerçekleşen teknikler, kullanılan malzemeler farklıdır.  

Her yöntemle alakalı olarak etki düzeylerine göre bilgilendirme istemeniz faydalı olacaktır.  Poliaktik asit dolguları gibi 2 seneye kadar etkisi sürebilen alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

Sıvı Yüz Germe (Facelift) Nedir? Nasıl Yapılır?

İngilizcede yüz dokusunu kaldırma uygulamalarına facelift veya sıvı yüz germe denmektedir.  Teknik açıdan sıvı yüz germe işlemi uygulamasında sıvı kullanıldığından, bu işlemle isimlendirilmektedir.  Sıvılar arasında hyalüronik asit en yaygın şekilde kullanılanlardandır.

Sıvı yüz germenin uygulanışına bakılırsa, detaylı bir inceleme ile işe başlanır. Yüzde nerelerde yaşlanma izleri varsa incelenerek, hacim olarak zayıf yerler işaretlenir. Ardından, hangi uygulama tercih ediliyorsa, hangi sıvı isteniyorsa, uygulama aşaması gerçekleşir. Yapılan işlemle beraber, sarkmış kısımlar daha dik ve kalkık duracaktır.  Sıvının etkisiyle beraber, ciltteki eksiklikler bir süre için giderilecektir.

Sıvı yüz germenin ardından gelen süreçte, uzman önerileri kapsamında uyumlu bir aşama kaydedilmelidir. Uyumlu devam eden tedaviler ardından, sorunsuz bir şekilde yeni görünüme kavuşabilirsiniz.

Sıvı Yüz Germe (Facelift) Nedir, Kimler Yaptırabilir?

Gençleşmek isteyen, genelde 40 yaş üstündeki herkes sıvı yüz germeyi yaptırabilir. 16 yaş ve üzeri şeklinde alt yaş sınırı verilmekle beraber, genelde kırışıklıklar derinleşince yaptırılmaya başlanmaktadır.

Bazı kişilerde mimik kırışıklıkları ve sarkık görünüm için dolgu müdahaleleri gerekir. Bireysel metabolizma özelliklerine sıvı yüz germe tekniğinin etkisi değişebilir.  Cilt dokusundaki düzenli uygulanan seanslar, etki sürecini çoğaltacaktır. Az miktarda uygulama yapılarak doğal sıkı görünüme devam edilebilir.

https://www.elifsedakeskin.com/ameliyatsiz-yuz-genclestirme-uygulamasi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.