Verilerine göre mobil internet kullanıcısı sayısı 4,6 milyar olup, bunların 4 milyarı hizmetlere akıllı telefonlardan erişiyor.

GSMA'nın raporu, bölgeler ve bu bölgelerin mobil internete erişilebilirliği arasındaki eşitsizliği ortaya çıkardı. Kuzey Amerika, Doğu Asya ve Pasifik'teki akıllı telefon sahiplerinin %69'u 4G özellikli cihazlar kullanırken, Sahra Altı Afrika'daki kullanıcıların çoğunluğu hâlâ 3G bağlantısına güveniyor; tıpkı Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da her üç mobil cihazdan birinin bu bağlantıya sahip olduğu gibi. kullanıcı hala 3G internet kullanıyor.

Mobil internet kullanımının artması şaşırtıcı değil ancak yaklaşık 3,4 milyar insan internete bağlı değil. GSMA'ya göre, mobil genişbant bulunan bölgelerde yaşayan ancak bunu kullanmayan insanların dünya genelindeki yüzdesi %38'dir. Sahraaltı Afrika ve Güney Asya'da nüfusun yüzde 59'u ve yüzde 52'si çevrimiçi değilken bağlantı açığı dikkat çekici.

Rapordan elde edilen bir diğer önemli sonuç ise 600 milyon insanın, yani dünya nüfusunun yaklaşık %8'inin hala interneti özellikli telefonlar aracılığıyla kullanıyor olmasıdır. Mobil kullanıcıların daha da genişlemesinin önündeki diğer engeller arasında dijital beceriler, okuryazarlık, güvenlik kaygıları ve ilgili içeriğin bulunabilirliği yer alıyor; tüm bunlar akıllı telefon kullanıcılarının cihazlarını internet erişimi için tam olarak kullanmalarını engelliyor.

Kırmızı Et İçin Yılbaşından Sonra Zam Bekleniyor mu? Kırmızı Et İçin Yılbaşından Sonra Zam Bekleniyor mu?

GSMA Genel Müdürü Mats Granryd'e göre bağlantı eksikliği, milyarlarca insanı hayati hizmetlere ve gelir getirici fırsatlara erişimden mahrum bırakıyor; daha yoksul, daha az eğitimli, kırsal kesimdeki ve kadın kullanıcıları orantısız bir şekilde etkiliyor.

Bu gruplar yaşam maliyeti krizinden ve iklimle ilgili acil durumlardaki artıştan daha fazla etkilenecek ve yönetici "dijital katılımın hızlandırılması ve dijital uçurumun daha da genişlemesini durdurmak için engellerin yıkılması" çağrısında bulundu.