Fimar Mermer Satış ve Pazarlama Müdürü Muhammed Salih Yıldız, madencilik sektörünün ekonomik kalkınma üzerindeki önemine dikkat çekerek, stratejik adımların atılması gerektiğini vurguladı. Yıldız, madenciliğin ülke ekonomisi için kritik bir rol oynadığını ve bu sektöre daha fazla yatırım yapılması gerektiğini belirtti.

Yıldız, "Güçlü bir ekonomi için madencilik çalışmalarına büyük önem vermeliyiz. Gündelik hayatta ihtiyaç duyulan tüm ürünlerin en az bir maden çeşidi içerdiğini biliyoruz. Madencilik sektörü, hemen hemen tüm sektörlere ham madde sağlayarak istihdama ciddi oranda katkı sunuyor. Madenler, ülke ekonomilerinde ham madde ve enerji kaynağı olarak stratejik bir öneme sahip," dedi. 

Türkiye'nin madencilik açısından zengin bir ülke olduğunu belirten Yıldız, "Ne şanslıyız ki böylesine stratejik bir sektörde çeşitlilik ve rezerv bakımından zengin bir ülkeyiz," diyerek, bu zenginliğin doğru bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Doğal taşların madencilik sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu ve dünya genelinde sıklıkla tercih edildiğini belirten Yıldız, "Bu taşlar, uzun süreli kullanım imkanı sağlıyor. Ülkemiz, 650’nin üzerinde renk ve desende, 150’den fazla doğal taş türü ile mekanları mimari olarak güzelleştirmenin yanında, ekonomimize milyarlarca dolar katkı sağlıyor. Türkiye sanayisi için stratejik önemi olan madenler, halihazırda 182 ülkede tercih ediliyor," diye konuştu.

Son olarak Yıldız, "Ülkemizin zenginliğini doğru biçimde çıkarmak, işlemek ve ekonomiye sunmak ana hareket noktamız olmalı. Güçlü bir ekonomi, gelişmiş bir sanayi ve kendimize yetebilmek için madencilik çalışmalarına dünden daha fazla önem vermeliyiz," diyerek sözlerini tamamladı.