CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, il başkanlığı binasında Atakum İlçe Başkanı Cemil Deveci ile CHP'li meclis üyelerinin de katıldığı "Atakum Belediyesi'nde neler oluyor?" isimli basın toplantısı düzenledi. Akcagöz, CHP'li meclis üyesinin belediye idaresinin denetlendiği komisyonda çalışmalarının engellendiğini öne sürdü.

'ŞERH KRİZİ'

Atakum Belediyesi'nde denetlemeyi bekleyen 14 bin dosya olduğu halde, sadece bin 637 evrak incelenebildiğini ifade eden Akcagöz, "Atakum Belediyesi'ndeki CHP'li belediye meclis üyesi arkadaşlarımız denetim faaliyetine girişmek istediler ancak belediye başkanı ve denetleme komisyonu başkanı tarafından bu adımları engellendi. Bu engellenirken kanun tanımadı, hukuk hiçe sayıldı. Denetim komisyonu raporuna, komisyon üyemiz Mustafa Tüfek tarafından belediyeye ilişkin tespit ve önerileri içeren muhalefet şerhi ekli olduğu söylendiği halde, meclis raporuna bu şerh eklenmedi. Bu şerh rapora eklenmek zorunda. Şerhe denetim komisyonu başkanı tarafından 'Uygun görülmemiştir' yazısı yazılmış ancak böyle bir hakları yok. Bu şerh, rapora eklenmek zorunda. Eğer konulmazsa hesabını vereceksin. Bu hesabı verene kadar da Cumhuriyet Savcılığı'nın önünden ayrılmayacağız. Belediye başkanı ve denetim komisyonu başkanıyla ilgili suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

KİMSE KANUNUN ÜSTÜNDE DEĞİL

Akcagöz, Atakum Belediyesi'nin incelenen raporları ışığında 8 ay önce görevden ayrılmış bir personele maaş ödenmeye devam edildiğini, birtakım kişilere 5-6 bin TL yardım yapıldığını ancak yapılan tespitlerde bu kişilerden daha çok ihtiyaç sahibi vatandaşlar olduğunu, belediye tarafından normal raicin çok üzerinde mal alımı gerçekleştirildiğini, 2 yıl önce vefat ettiği belirlenen vatandaşlara sanki yeni ölmüş gibi 'pide ve ayran' gönderildiğini, kanunen harcama yetkisi olmayan vekil müdürlerin harcama gerçekleştirdiklerini ve ulaşılabilen raporlarda birçok usülsüzlük tespit ettiklerini iddia ederek, "Bir Cumhuriyet Savcısı ufacık bir delille yola çıkarsa, son 4 yıldır Atakum Belediyesi'nde yaşanan bütün hukuksuzlar ortaya çıkacaktır. Hiçkimse kanunların ve hukuk devletinin üzerinde değil. Belediye başkanı da bunu böyle bilmeli" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU