CHP Atakum İlçe Başkanlığı, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında çok önemli bir projeyi hayata geçirecek. Dünyanın birçok ülkesinde verdiği konserlerle adından söz ettiren ve Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen "Antakya Medeniyetler Korosu", CHP Atakum İlçe Başkanlığı'nın organizasyonuyla Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda konser verecek.

DÜNYADA SES GETİRDİ

Antakya'da yaşayan ve üç semavi dine mensup kişilerden oluşan koro, birlikte yaşam kültürünü ön plana çıkarması açısından dünyada da ses getirmişti. Kurulduğu 2008 yılından itibaren dünyanın birçok ülkesinde konserler veren ve içerisinde rahipler, rahibeler, imamlar, kuyumcular, öğretmenler, öğrenciler, emekliler ve serbest meslek gruplarından kişilerin bulunduğu koronun amacını Başkan Yılmaz Özfırat, medeniyetler arasında köprü oluşturarak evrensel bir dil olan müzikle bir arada tutmak olarak açıklıyor.

3 BİN 500 KİŞİLİK KONSER

İlçe Başkanı Cemil Deveci yönetiminde hummalı bir çalışma yürüten CHP Atakum İlçe Teşkilatı ise bu önemli koronun Samsun'da, 19 Mayıs akşamı verilecek konserle ilgili hazırlıklarını sıkı bir şekilde yürütüyor. Organizasyonla ilgili bilgi veren İlçe Başkanı Deveci, "Antakya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Lütfü Savaş ve yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun'un katkılarıyla, Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu'nda 3 bin 500 kişilik bir konseri organize ediyoruz. Konser, birlikte yaşama kültürünün öne çıkarıldığı ve ötekileştirmenin protesto edildiği bir ortamda, 19 Mayıs 1919 tarihinin ve Kurtuluş Savaşı'nın başladığı ilimizin önemine yakışır bir şekilde öne çıkarılması amacıyla yapılmaktadır" dedi.

'YERYÜZÜ SOFRASI' KURULACAK

Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle konser öncesi salonun önünde bulunan park içerisinde 'yeryüzü sofrası' şeklinde iftar da planlandığını belirten Deveci, "Yaklaşık 5 bin kişinin katılacağını tahmin ettiğimiz iftar programı da tertipledik. Yine konserin ardından da sahil yolundan yapılacak ve DSİ kavşağında son bulacak 'Fener Alayı' yürüyüşü de gerçekleştireceğiz. Bu organizasyon ile ilçe örgütümüz ve aslında ülkemiz için oluşturmak istediğimiz Türkiye hayalimizi halkımıza anlatmak istiyoruz. İçinde bulunduğumuz seçim ortamında partililerimizi halkımızla bir araya getirmesi açısından bu organizasyona önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU