Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, Türkiye'nin, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç ve buna bağlı cephesel sistem ile Kuzey Afrika kaynaklı ılık havanın etkisi altında olduğunu söyledi. Yüce, 'Bugün öğleden sonra batı kesimlerden başlayarak, Balkanlar üzerinden gelen serin hava sonrasında ise hafta başından itibaren yeni bir ılık ve sıcak havanın etkisi altına gireceğimizi tahmin ediyoruz' diye konuştu.

SICAKLIKLAR AZALIYOR

Mevsim normalleri ve yer yer üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bugün itibariyle düşeceğini belirten Yüce, 'Batı kesimlerden başlayarak bugün kıyı kesimlerde 3 ila 5, iç kesimlerde 6 ila 10 derece azalacağı, önümüzdeki hafta başından itibaren ise yeniden artarak mevsim normalleri ve yer yer üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Samsun merkez için gündüz sıcaklıklarının perşembe 14-16, cuma ve hafta sonu 10-14, hafta başından itibaren 17-20 derece, gece sıcaklıklarının ise 6-10 derece olacağı tahmin ediliyor' açıklamasında bulundu.

YÜKSEK KESİMLERDE KAR

Açıklamasını sürdüren Yüce, 'Bugün bölge genelinde görülecek yağışların, cuma günü kıyı ve doğu kesimlerde görüldükten sonra bölgemizi terk etmesi bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur, cuma ilk saatlerden öğle saatlerine kadar Tokat'ın ve Ordu'nun yüksek rakımlı kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde olması bekleniyor' dedi.

HAVA DEĞİŞİMİNE DİKKAT!

Hava değişimi konusunda Samsunluları uyaran Yüce, 'Bölgemiz genelinde yaşanacak sıcaklık dalgalanmasının gribal enfeksiyon gibi olumsuzlukları beraberinde getirebileceği düşünüldüğünden vatandaşlarımızın bu konuda tedbirli olmasını istiyoruz' şeklinde konuştu.