Atakum Belediye Başkanlığı için partisinde en güçlü adaylar arasında gösterilen Av. Cemil Deveci, önce aday, ardından da başkan olması halinde önemli projeleri hayata geçireceklerini ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) adayların aralık ayının ilk haftasında açıklanması beklenirken, Atakum için adı adaylık konusunda ilk sıralarda gösterilen Deveci, başkan olması halinde yapmayı planladıkları projeleri anlattı.

ULAŞIM SORUNU VAR

Atakum'un geçmişinin çok eskilere kadar gitmediğini anlatan Deveci, "Atakum yeni bir kent. Diğer ilçelerle kıyaslandığında sorunu daha az olan kentlerden biri. Fakat sorunları yok mu, tabi ki var. Atakum'un yerleşik alanlarının yoğun olduğu Adnan Menderes Bulvarı ile adı yakın zaman önce Abdullah Gül Bulvarı olarak değiştirilen Cağaloğlu Bulvarı arasındaki alanda ciddi bir ulaşım sorunu var. Bunların yanı sıra belediye olarak otopark parası alınmış, ama hiçbir binaya otopark yeri gösterilmemiş. Araçlar kaldırımların iki yanına park ediyor. Atakum'da yaşayan insanlarla, sivil toplum örgütleriyle, hep birlikte oturup konuşacağız ve bu sorunu çözeceğiz" diye konuştu.

DENEYİM KAZANDIK

Atakum'da 3 yıl boyunca ilçe başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Deveci, "İlçemizde deneyim kazandık. Atakum'un sorunlarını biliyorum, bu sorunların çözümü için çalışmalar yapıyoruz. Özellikle son bir yıldır bu konuya odaklandık. Konunun uzmanı ne kadar isim varsa, partili olsun ya da olmasın, herkesin görüşünü aldık. Sorunların ne olduğunu ve çözümlerini konuştuk. Bunları da projelendirdik. Önümüzdeki süreçte seçmenlerimize anlatacağız. Seçimden sonra ise demokratik bir kent paydaşlığı kuracağız. Ortak aklı oluşturacağız. Sorunları birlikte çözeceğiz. Ben yaptım oldu yok. Yanlış da olsa, doğru da olsa hep birlikte yapacağız. Projelerimiz de şeffaf olacak, hepsinin hesabını vereceğiz" dedi.

HERKES KAZANACAK

Şehirdeki öğrenci potansiyelini kullanacaklarını da ifade eden Deveci, "İlçemizde Ondokuz Mayıs Üniversitesi gibi büyük bir üniversitenin olması büyük bir şans. Atakum'da 40 bin öğrenci yaşıyor. Bunu değerlendirmemiz gerekiyor, ama ben değerlendirilebildiğini hissetmedim. O fakültelerde okuyan öğrenciler var. Onlardan yararlanmamız lazım. Öğrenciler kendi alanlarıyla ilgili alanda aktif bir çalışma içerisinde olacak. Yaklaşık 2-3 saatlik çalışmalar yapıp bunun karşılığında ücret alacaklar. Onların dinamizminden hem ilçemiz hem de kendileri kazanacak. Uluslararası öğrencilerle de iletişim halinde olacağız. Bu yönde üniversitemizle birlikte projeler içerisinde yer alacağız" şekinde konuştu.

TURİZM KENTİ OLACAK

Atakum'u turizm kenti haline getireceklerini de ifade eden Deveci, "Atakum için 'turizm kenti' deniyor. Fakat işin gerçeği öyle değil. 20 kilometrelik bir sahili var. Atakum sanat ve kültür yönünden çok zengin bir kent. Bu tür çalışmaları sadece belediye bünyesindeki kültür müdürlüğünün inisiyatifine bırakmayacağız. İstanbul'da, Antalya'da, Adana'da olduğu gibi güçlü bir sanat vakfı kuracağız. Bu vakfa toplumun tüm kesimlerini ortak edeceğiz. Atakum'a dünyanın birçok yerinden sanatçıları getireceğiz. Atakum'u bir kültür-sanat kenti yapacağız. Bu bir bakıma turizmin altyapısıdır. Yatırımcı turizm üzerine çalışacak. Sonuç olarak Atakum, 5 yılın sonunda dünyanın her yerinden bilinen bir turizm kenti olacak" diye konuştu.

PROJELER HAZIRLADIK

Dezavantajlı gruplara yönelik de çok önemli projeler oluşturduklarını belirten Deveci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Uluslararası anlamda müteahhitlik hizmetleri yürüten bir arkadaşım, bana bir proje göndermiş. 'Sen başkan olduğunda, ilk bir yıl içinde arsasını sen bul, ben kız ve erkek yurdu yapacağım' dedi. Huzurevi, engelli bakım evi yapacağım diyor. Bunlar sadece başlangıç. Yine ayrıntılı projeler hazırladık ve halkımız başkanlığa uygun görürse bunları birlikte hayata geçireceğiz. Özelllikle şuna vurgu yapmak istiyorum, Atakum halkının vergileri kendilerine hizmet olarak geri dönecek. En ihtiyaç olan projeler olarak geri dönecek."

Barış BUDANOĞLU