Türkiye'nin Balkanlar üzerinden gelen yağışlı sistem ve lodosla birlikte sıcak havanın etkisi altında olduğunu ifade eden Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, sıcaklıkların 6-8 derece azalarak mevsim normallerinin altına ineceğini ifade etti.



Yüce, "Bu akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisi ile birlikte batı kesimlerden başlayarak sıcaklıkların 6-8 derece azalarak mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor. Samsun merkez için gündüz en yüksek sıcaklıklarının bugün 16, çarşamba gününden itibaren 9-11 derece, gece en düşük sıcaklıklarının ise 8-11, perşembe gününden itibaren ise 5 derece civarında olacağı tahmin ediliyor' dedi.

HAFTA BOYU YAĞIŞ

Yüce, 'Bugün Samsun'da sabah saatlerinde hafif olmak üzere aralıklı yağışlı geçecek. Çarşamba günü yağışlar yağmur, bölgenin iç kesimlerinde (700 m. ve üzeri) karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Perşembe günü parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah ilk saatlere kadar Tokat ve Ordu ile Samsun'un doğu kesimleri yağışlı. Yağışlar yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Cuma günü ise Samsun'un doğu kesimleri yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir' dedi. Yüce, vatandaşların hava durumuyla ilgili ani gelişmelerden ve uyarılardan her an haberdar olmak için MGM'nin web sayfasını ve mobil uygulamasını takip etmeyi de tavsiye etti.

Erdinç YILDIZ