Haberaks TV'de ekranlarında yayınlanan 'Seçim 2019' programına konuk olan CHP Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Tat "Okuyan çocuklar ben nerede yaşayacağım şimdi bana bir ülke seçin diyor ben eğitimciyim ve içim sızlıyor. Siyaset yapma amacım gençlere umut olmak ve yol açmak" dedi.

Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan moderatörlüğünde, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara ve siyasetçi Mehmet Ali Çoşkuner'in yorumlarıyla her akşam 'Seçim 2019' programı Samsun'un ilk ve tek uydu kanalı olan Haberaks TV ekranlarında izleyiciler ile buluşuyor. Bu akşam CHP Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Tat konuk oldu.

GURURLA VE ONURLA SÖYLEDİĞİM KİMLİĞİMDİR

Samsun'da ve Türkiye'de "Siyaset ve Kadın sorusuyla açılan Seçim 2019 programında CHP Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Tat; Çok zor. Ben bunu başardım ama çok zor fazla meşakkatli bir süreci aştım. Mustafa Kemal Atatürk bize seçme ve seçilme hakkı verdi. Fakat ilerleyen zamanda biz azaldık bu hakkımız kullanamıyoruz. Nüfus olarak kadın sayısı erkeklerden fazla. Kendi seçim bölgeme yani Atakum'a baktığınızda 6 bin kadın yoğunluğu daha fazla. Sayısal olarak fazla olmamıza rağmen maalesef zor. Eşim ve ailem çok destek verdi. Toplumda varlık göstermek için çok mücadele ettim. Kapıları yeterince zorluyoruz ama bazen yorulup çekiliyoruz. Erkekler bize fırsat vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Belki de biz diretmiyoruz gerektiği kadar. Samsun'da CHP İl Başkanlığı yapan tek kadınım. Gururla ve onurla söylediğim kimliğimdir" dedi.

ÖRGÜTÜN TABANINDA GELİYORUM

Aylin Tat; "Kadın olarak Karadenizde 2 - 3 kişiyiz Türkiye genelinde ise 167 kadınız aday adayı olan. Çok üzücü bir durum. Bana fırsat gelmeyecek gibi söylemler kanıksanmış maalesef. Yola çıkarken bilinçli olarak çıktım dersimi çok iyi çalıştım. Ne yapmam gerektiğini biliyorum. Örgütün tabanından gelen bir sesim. Geçmiş tecrübelerimle bir seçim stratejisi belirleyerek bunu yapabileceğime inanıyorum" dedi.

Kadın eli kente değerse çiçek açar diyen Tat; "Kadın Tanrı'nın vermiş olduğu özel yetenekleri var. Bizler bir kere sevgiyle bakıyoruz herşeye. Hoşgörüyle bakıyoruz. İyi niyetle bakıyoruz ve yapıcı olmaktan yanayız bu analık içgüdüsünün vermiş olduğu birşey herhalde. Karşımızda kötü şeyler olduğunda bile toplayalım düzeltelim üretelim sarılalım kadında böyle bir özellik var. Örneğin kadın muhtarların olduğu bölgelere gittiğinizde farkı görebiliyorsunuz. Kokusundan düzenine kadar dizaynına kadar inanılmaz bir düzen var. Kadın olduğu yerde düzen geliyor buda çok ciddi bir artıdır. Sahayı geziyoruz kadınlar sana oy verceğiz benim eşim kime verirse versin diyorlar. En azında gelirim çayını içerim rahatlıkla seninle konuşabilirim diyorlar. Böyle bir özlem var aslında kadına ulaşılabilir bir özlem var aslında. Erkeklerden bi şekilde iki üç adım çekiniyorlar" diye belirtti.

AMACIM YIKMAK DEĞİL

Bizi nasıl bir Atakum bekliyor sorusuna CHP Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Tat ; "yeniden Amerika'yı keşfetmeyeceğiz zaten varolan bir belediye var 94 yılından beri mutlak ki iyi şeyler yapıldı bu süreç içerisinde zaten üç dönem sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetilmiş iki dönem AKP'yle yönetilen bir belediye. Ben zaten yapı olarakta yıkıcı eleştirilerden yana olmadım mutlaka her gelen iyi birşeyler yapamaya çalışmıştır. Bundan sonra yapılanları yıkmak değil üzerine daha güzel şeyler koymak için söylüyorum. Bunun için nerede olduğunuzu nerede yaşadığınız bilmek lazım. Atakum'da kimler yaşıyor kimler yaşamayı tercih etmiş. Atakum'da kimlerin yaşadığının fizibilitesini çıkarabiliyorsanız siz bi kere ne yapacağınızı çok iyi biliyorsunuz. Kimler yaşıyor Atakum'da genç oran, Üniversite kampüsü orada, emeklilerin yaşam tercihi orada. Hayvanseverlerin tercih ettiği bir bölge. Onların ihtiyaçlarını maksimum seviyede tutarsanız başarabilirsiniz" diye söyledi

24 SAAT AÇIK BİR KENT KÜTÜPHANESİ

Neler var seçim projeleriniz arasında sorusuna Tat; "Atakum'da bir halk kütüphanesi yok. 24 saat açık olan öğrencilerin gecede yararlanabileceği bir kent kütüphanesi düşünüyoruz. Belediyenin bünyesinde kent enstitüleri. Yapay zeka, kodlama kadın istihdamı oluşturacak bunlar gibi bir çok projeyi hayata geçirebiliriz. Bunlar sadece bir kaç örnek" diye cevap verdi.

ÖRGÜT İNSANIYIM

CHP sizi neden aday göstermeli sorusuna Tat; "bir kere bir söz vardır yaptıklarım yapacaklarımın teminatadır. Hem siyaseten yaptıklarım hem iş hayatında yaptıklarım başarı odaklıdır ikincisi Genel Başkanımızın kadın aday üzerindeki yaptırımları üçüncüsü örgütün tozunu yuttum. Rozeti çıkartmakla CHP kimliğinizi atmıyorsunuz bunu çok açık ve net söyleyeyim. Ben örgüt insanıyım. Örgütümle aramda asla bir duvar oluşturmam. Herkesi kucaklayacağım. Hangi partiden olduğunun hiç bir önemi yok. İtifakın gerektiridiğini yaparım bir sıkıntı yaşayacağımıda düşünmüyorum.

EKONOMİK OLARAK ÇOK BUNALDIK DİYORLAR

Yıllardır saha da çalışıyorum. Halkın belediye başkanı olma arzusunda olduğum için seçim sloganımızda bu üzerinden çalışma yapıyoruz" diyen Tat; sözlerini şöyle sürdürdü: "Uzun zamandır halk sizden kaçıyordu. Bir nedenden çekiniyordu esnaf sizinle karşı karşıya gelmemek başıma birşey gelir diye ama şimdi öyle değil iktidar partisine ters düşmemek istiyordur çocuğunun başı sıkıntıya gisin istemiyordur kendi işiyle ilgili bir sıkıntı yaşamak istemiyordur. Otoriteden kaynaklı bir çekincedir belki. İnanın benim broşürümü alıyor vatandaş masanın üzerine koyuyor benimle çekinmeden fotoğraf çekiniyor belki kadın olmamın bir avantajı. Çok bunaldık insanlar şunu söylüyor biz ekenomik olarak çok bunaldık, siaysi olarak çok bunaldık ülkede güveneceğimiz bir şey kalmadı okuyan çocuklar ben nerede yaşayacağım şimdi bana bir ülke seçin diyor ben eğitimciyim ve içim sızlıyor. Siayaset yapma amacım gençlere umut olmak ve yol açmak