Dün, Samsun'un iç kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonrası Samsun'da 11 ilçede eğitime kar tatili verilmişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada yarın için Samsun'a kritik uyarı geldi.

İÇ KESİMLERDE YOĞUN KAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yapılan son hava durumu tahminlerine göre, yarın Orta Karadeniz'de görülecek olan yağışların Çarşamba günü sabah saatlerine kadar Samsun, Ordu ve Giresun'un kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve 200 metre üzeri rakımlı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olacağını belirtti.

DON UYARISI

Yapılan açıklamada, 'Samsun'un yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir' ifadelerine yer verildi.

BİN 331 KÖY YOLU KAPALI

Orta Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle bin 331 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Edinilen bilgiye göre, Tokat, Çorum, Amasya ile Kastamonu ve Çankırı'nın bir bölümünün yer aldığı Orta Karadeniz Bölgesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle Tokat'ta 231, Çorum'da 407, Amasya'da 153, Kastamonu'da 509 ve Çankırı'da 31 köy yolu ulaşıma kapandı. Yetkililer, kapanan yolların açılması için karla mücadele çalışmalarının sürdürüldüğünü, hasta, hamile ve cenaze bulunan köylere öncelik verildiğini bildirdi.