Kurulduğu günden beri, Samsun'da yaşayan diyabetli vatandaşların yanında olan ve farkındalık yaratan Diyabetle Yaşam Derneği Samsun Şubesi, eğitimlerine tüm hızıyla devam ediyor

Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm Figen Günindi tarafından, Diyabetle Yaşam Derneği Samsun Şubesi binasında Tip1 diyabetli çocuklara ve ailelere diyabet eğitimi verildi.

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Dernek ve çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Diyabetle Yaşam Derneği Samsun Şubesi Başkanı Dudu Yılmaz, 'Derneğimiz 2000 yılında kuruldu. Diyabet konusunda farkındalık yaratmak, diyabetliler ile dayanışma ve yardımlaşma içerisinde bulunmak, modern diyabet tedavisinin uygulanabilmesi için diyabetlinin eğitimi ve bu konuda konunun uzmanları ile toplantılar yapmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz' ifadelerinde bulundu.

DİYABETLİ OLMAK ŞART DEĞİL

Dernek binasında çocuklar için eğitim ve oyun odası bulunduğu kaydeden Dernek Başkanı Dudu Yılmaz, '17 Gazi Sahnesinde, Diyabet Okulu adı altında diyabet eğitimi programı yürüttük. Derneğimiz üye sayısını artırmak ve yeni üyeler ile yaptığı çalışmalarına yenileri katmak amacıyla diyabetli veya diyabetli yakınlarını derneğe üye olmaya ve katkı vermeye davet ediyoruz. Dernek olması için diyabetli olmak şart değildir, çalışmalara katılanlara diyabet gönüllüsü adı verilmektedir' şeklinde konuştu.

EĞİTİM VERİLDİ

Dernek binasında diyabetli çocuklara ve aileleri eğitim vermeye devam eden Diyabetle Yaşam Derneği Samsun Şubesi'nin bu haftaki konuğu Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm Figen Günindi oldu. Dernek binasında Tip1 diyabetli çocuklara ve ailelere diyabet eğitimi veren Günindi, ailelerin ve çocukların sorularını da cevapladı.