Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Belediye Başkan Adayı Cemil Deveci, 31 Mart Yerel Seçimleri için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Mahalle mahalle, sokak sokak çalışan Deveci, girilmedik kapı, sıkılmadık el bırakmayacaklarını ifade etti.

HALK YEM TESİSLERİ YAPACAĞIZ

Şenyurt Mahallesi'ne yaptığı ziyarette meşaleler eşliğinde coşkulu bir şekilde karşılanan Deveci, "Geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlayan vatandaşlarımız için Halk Yem Tesisleri'nde, her türlü hayvan yemini görevli teknik personelimiz ile hazırlayacağız. Köylü ürettiği arpa, buğday, mısır vb. mahsulünü Halk Yem Tesisi getirecek ve belediyenin sağladığı ham madde desteği ile yem kırma ve karıştırma ünitesinde kendi yemini kendi üretmiş olacak. Yaptığımız araştırmalara göre Halk Yem Tesisleri sayesinde köylümüz hayvan yemini yüzde 25 daha ucuza mal etmiş olacak. Köylümüz hayvan yemini, hem daha ucuza mal etmiş olacak hem de daha kaliteli bir yem kullanmış olacak. Bu sayede hem daha fazla et ve süt üretimi yapmış olacağız hem de bir istihdam alanı yaratmış olacağız" ifadelerinde bulundu.

HALK SÜT EVLERİ İLE YÜZDE YÜZ VERİM

Köyüm Köylüm projesinin en önemli noktalarından birinin Halk Süt Evleri olduğuna değinen Deveci, "Belediyenin eli, köylümüzün üzerinde olacak. Yuvalarımızı çekip çeviren, her şeyimiz olan annelerimizi artık inek sağma derdinden kurtaracağız. Köylere kuracağımız merkezi süt sağım üniteleri ile toplu olarak sağım yaparak, Avrupa Birliği standartlarında çiğ süt üretimi yapacağız. Bunun yanında tamamını köylülerimizden seçeceğimiz görevlileri gerekli eğitimlerden geçirerek istihdam etmiş olacağız. Belediyemiz süt üretimi ve pazarlaması konusunda alım garantisi vererek ve her Halk Süt Evinde görevlendireceği veteriner hekim ve teknik elemanlar ile köylümüze her türlü desteği vermiş olacak. Sağılan sütleri süt soğutma tanklarında muhafaza edip elde edilen çiğ sütün kalitesini yitirmesini önleyeceğiz. Son olarak Belediye bünyesinde oluşturacağımız Butik Halk Satış Mağazaları aracılığı ile Atakumlulara kendi köyünün taze sütünü ve süt ürünlerini satacağız" şeklinde konuştu.

JERSEY IRKINI YENİDEN CANLANDIRACAĞIZ

Atakum'dan yola çıkarak tüm ülkeye örnek olacağını belirttiği 'Damızlık Jersey Üretim Çiftliği' hakkında da konuşan Deveci, "Atakum Belediyesi bünyesinde kuracağımız 'Damızlık Jersey Üretim Çiftliği' ile yetiştirdiğimiz düveleri çok uygun fiyatlara köylülerimize satacağız. Kaybolmaya yüz tutmuş Jersey ırkını yeniden canlandıracağız. Yalnızca Karadeniz Bölgesi değil, tüm ülkeye Jersey ırkını yayacağız. Bu proje tüm Karadeniz Bölgesine örnek olacak' dedi.

ŞENYURTLULARA TEŞEKKÜR

Cemil Deveci, ziyarete gösterilen yoğun ilgi ve mahallenin girişinde kendisi için yapılan coşkulu karşılama için Şenyurtlulara teşekkür etti.