Samsun'da, 25 Şubat 1969 yılında Fahrettin Ulusoy tarafından kurulan, Samsun'un halka açık tek şirketi olan, her yıl düzenli olarak TİM 500, İSO 500 listelerinde yer alan Ulusoy Un, kuruluşunun 50. yılını Samsun Sheraton Grand Otel'de düzenlediği görkemli bir geceyle kutladı. Gecede, Ulusoy Un'un kurucusu ve Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy, eşi Nevin Ulusoy, Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy ve Onur Eren Ulusoy, davetlileri kapıda tek tek karşıladı.

HEDEF DÜNYANIN İLK 10'U OLMAK

Gecenin açılış konuşmasını yapan Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, "'Gelenekten geleceğe' sloganıyla çıktığımız bu yolculukta 50. yılımızı geride bırakmış oluyoruz. Bir zahire dükkanından un fabrikasına doğru giden hikayenin temellerini babam Fahrettin Ulusoy attı. Ona çok şey borçluyuz. Onunla gurur duyuyoruz. Bugün Ulusoy Un, Samsun'un halka açık tek şirketidir. Samsun'un en büyük ihracatçısı olan firmamız, bugün 8 ülkede faaliyet göstermekte 84 ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir. Ulusoy Un ailesi olarak 2069 yılında dünyanın ilk 10 tarım firmasından biri olmayı hedefliyoruz" dedi.

FAHRETTİN ULUSOY'UN OĞLU OLMAK GURUR VERİCİ

Fahrettin Ulusoy'un büyük oğlu Onur Erhan Ulusoy, babasının yolundan giderek ticarete atıldığını, babası ile ilgili yaşanmış hikayeleri defalarca dinlediğini ve Fahrettin Ulusoy'un oğlu olduğu için ne kadar şanslı bir evlat olduğunu söyledi.

50. YILIN GURURUNU YAŞIYORUM

Ulusoy Un Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy ise gecede kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek, "Bugün 50. yılımı sizlerle kutlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Duygularımı açıklamaya kelimeler yetmiyor. Ulusoy Un'un 50. yılını kutlarken, zorluklar içerisinde şirketimi kurup, başarı yolculuğumu kitapta anlattım. Kitabımı okumanız beni çok mutlu edecek. Eşime, oğullarıma ve torunlarıma teşekkür ediyorum' diye konuştu.

NİCE 50 YILLAR

Fahrettin Ulusoy'un eşi Ulusoy Un Yönetim Kurulu Üyesi Nevin Ulusoy ise şirketin 50 yılının 46 yılında hep olduğunu söyleyerek, "Ulusoy Un'un, gelecek 50 yıllar da olması temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

ANNE VE BABAYA PLAKET

Fahrettin Ulusoy'un geçmişten bugüne yaşamından kesitlerin sunulduğu videoda Fahrettin Ulusoy ile birlikte tüm salon duygusal anlar yaşarken, Ulusoy Un çalışanlarının kendi yazıp yönettikleri film ise herkesi kahkahaya boğdu. 30 yılın üzerindeki çalışanlara ise plaket verildi. Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy ile ağabeyi Onur Erhan Ulusoy, babaları Fahrettin Ulusoy ve anneleri Nevin Ulusoy'a, 50. yıl plaketi verdi. Gecenin sonunda Fahrettin Ulusoy'un hayatını anlattığı, editörlüğünü Haber Gazetesi Yazarı Erdem Erol'un yaptığı 'Hayatımdan Satırlar' kitabının tanıtımı yapıldı. Fahrettin Ulusoy, 'Hayatımdan Satırlar' kitabını davetliler için imzaladı.
50. Yıl kutlaması Ulusoy Un çalışanların kestiği pastayla sona erdi.

YOĞUN KATILIM

Ulusoy Un'un 50. kuruluş yıl dönümü gecesine, Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun milletvekilleri Fuat Köktaş, Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan V. Sg. Alb. Ahmet Bahadır, Yeşilyurt Grup Onursal Başkanı Cemal Yeşilyurt, Yeşilyurt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Yeşilyurt başta olmak üzere çok sayıda iş insanı, kurum ve kuruluş yöneticileri ve davetliler katıldı.

Bayram OK