Eşi Gülay Deveci ve Atakum Belediyesi Meclis Üyesi Adayları ile birlikte katıldığı ziyarette projelerini kooperatif üyeleri ile paylaşan Millet İttifakı CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Cemil Deveci, Atakum'un sorunlarına yönelik ürettiği çözüm fikirlerini anlattı.

KOLLEKTİF BİR AKILLA İLERLEYECEĞİZ

Millet İttifakı CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Cemil Deveci, Samsun Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ne ziyaret etti. Kooperatif Başkanı Metin Sinecek ve yönetim kurulu üyelerine projelerinin detayları hakkında bilgi veren Deveci, " Birbirinden özel, hepsi Atakum'un bir ihtiyacını karşılayacak olan projelerimiz var. Her birinin yapılabilirliği üzerine araştırmalar yapıldı ve bu araştırmalar doğrultusunda bugün gönlüm rahat bir şekilde bu projeleri sizlerle paylaşabiliyorum. Atakum'u dünya çapında tanınan bir kent haline getirmemizin yolu turizmden geçiyor. Atakum'dan bir sanayi kenti ya da bir tarım kenti çıkaramayız. Bunu her yerde vurguluyorum. Turizmin önünü açabilmek için ise kentin altyapı, trafik, sosyal ve kültürel donanımını eksiksiz bir şekilde hazırlamak gerekir. Bizim tüm projelerimiz birbirini destekliyor. Kentin ve kentin insanının problemlerini çözmeden Atakum bir cazibe merkezi haline gelemez. Bu nedenle esnafın, köylünün, işçinin, memurun kısacası herkesin sorunlarını masaya yatırıp çözümler üreteceğiz. Her şeyi ben bilmeyeceğim. Zaten her şeyi ben bilirim diyen zihniyetler yüzünden bugün Atakum'un bu kadar problemi olduğunu konuşuyoruz. Kollektif bir akılla ilerleyecek, sorunları alanında uzman kişilerle, sorunların muhatabını da işin içine katarak çözeceğiz. Bütün bu sorunları hallettikten sonra, şehrin silüetine etki edecek çalışmalar ile Atakum'u bir cazibe merkezi haline getireceğiz." şeklinde konuştu.

SİNECEK'TEN PROJELERE TAM DESTEK

Samsun Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, Deveci'nin projelerinin uluslararası çapta yankı uyandıracak projeler olduğunun altını çizerek, "Projelerin hepsini inceledim, Deveci de detaylarından bahsetti. Açık konuşmak gerekirse projeleri çok beğendim. Eğer Cemil Bey, bu projeleri hayata geçirebilir ise Atakum Avrupa'nın en önde gelen kentlerinden biri haline gelir. Köyüm köylüm projesi sayesinde köylü kendi kendine yetebilir hale gelebilir. Sosyal anlamda da ekonomik anlamda da köylünün hayatına dokunacak, köylünün yaşam standartlarını yükseltecek bir proje olmuş. Atakum, tarımsal arazi anlamında bir Çarşamba ya da bir Bafra değil. Ancak bahsettiğim bu iki verimli ovayı zaten verimli kullanabilseydik Avrupa ülkelerini bile doyururduk. Kesinlikle potansiyelini harcıyoruz. Bugün ülke olarak geldiğimiz durum ortada. Böylesine verimli topraklara sahip bir ülke daha yok ama ülkede tarım ve hayvancılığın sonu geldi. Samanı bile ithal ediyoruz. Cemil Bey hazırladığı bu proje ile bu kentin köylüsünü de arkasına alarak ülke çapında hatta dünya çapında bir örnek olabilir. Bu kentin geleceği turizmde. Her şeyden önce Atakum'un uluslararası standartlarda bir kongre ve fuar alanına ihtiyacı var. Cemil Bey Atakum'un eksiklerini gerçekten iyi tespit etmiş, dersine de iyi çalışmış. Akvaria projesi Atakum Sahili'nin silüetini değiştirecek ve Atakum'u ilgi odağı yapabilecek bir proje. Aynı şekilde Atakum Dönence ve Ata Kule projeleri ile Avrupa'da isim yapan şehirler gibi şehrin tanınırlığını artıracak bir simge kazanmış olacak. Cemil Bey'i hazırladığı bu projelerden ötürü tebrik ediyor, kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyorum" dedi.