Karadeniz Kadın Sağlığı Derneği tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Karadeniz Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi başladı. Sheraton Grand Samsun Hotel'de düzenlenen ve 4-7 Nisan tarihleri arasında sürecek olan kongrede 14 üniversiteden 100 bilim adamı konuşmacı olarak yer aldı.

GURURLUYUZ

Kongre ve dernek hakkında bilgi veren OMÜ Tıp Fakültesi Kadın Doğum Bölümü Öğretim Üyesi ve Karadeniz Kadın Sağlığı Derneği Başkanı Doç. Dr. Davut Güven, henüz iki yıllık bir dernek olmalarına rağmen bölgede güçlü bir kongre gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Doç. Dr. Güven, "Karadeniz çok güçlü bir coğrafya. Bölgemizde yaklaşık 14 tane üniversite var. Üniversitelerimiz ulusal ve uluslararası birçok eğitime katkı sağlıyor. Bölgemizde bir araya gelebileceğimiz ve başarılı işleri birbirimizle paylaşabileceğimiz bir platformumuz yoktu. Enerjimiz vardı ve 14 üniversite birleşip bu derneği kurduk. İlk kongremizi geçen yıl gerçekleştirdik. Katılım çok yüksekti. Bu sene de ikincisini gerçekleştiriyoruz. Geçen seneden daha büyük bir enerji var" diye konuştu.

BÖLGEYE KATKI

Kongreye Türkiye'de kadın doğum alanında duayen olmuş ve dünya çapında da tanınan çok önemli bilim adamlarının katıldığını söyleyen Doç. Dr. Güven, "Hem onların deneyimlerinden faydalanıyoruz hem de onlar ve bölgemizdeki üniversiteler arasında iş birliği sağlıyoruz. Elde ettiğimiz gelişimleri paylaşıyoruz. 14 üniversitenin bir araya gelişi, bölgeye de önemli katkılar sağlıyor. Yaklaşık 100 profesör, doçent öğretim üyesi ve bilim adamı konuşmacı olarak bu kongreye dahil oldu. Bizim kaydedebildiğimize göre Samsun ve Karadeniz Bölgesi'nden yaklaşık 600 kişi de kongreyi takip ediyor. Kongre sonrasında da bir kitapçık çıkaracağız ve katılımcılarımıza hediye edeceğiz. Gelecekte daha da büyüyerek bu kongreyi gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100. yılı olan 2019'da bu kongreyi yüksek katılımla gerçekleştirmemiz bizim için ayrı bir mutluluk" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU