Atakum Belediye Başkanı seçilen Cemil Deveci, mazbatasını aldıktan sonra sosyal medya hesabından, 'Tebrik amaçlı göndereceğiniz hediyeleriniz için özel bir isteğim var; lütfen şahsıma yönelik hediyelerden ziyade, sokak hayvanlarımız için belediyemizin veterinerlik birimine mama bağışında bulunun. Şimdiden teşekkür ederim' çağrısında bulunmuştu. Dün, Atakum Belediye binasında Atakum'da yaşayan veteriner hekimler, kampanyaya mama bağışında bulundu.

YAŞANABİLİR BİR KENT

Atakum'da yaşayan her türlü canlının belediye başkanı olduğunu ifade eden Başkan Deveci, 'Biz insanı severiz, insanın yaşadığı çevreyi de severiz. İnsanın yaşadığı çevrede her şeye değer veririz. Bizi insan yapan değer odur. Ben siyaseti bu anlayış içerisinde yapıyorum. 2-3 aydır söylediğim her sözün özü bu. Önümüzdeki beş yıl içerisinde halk beni izleyecek, destek olacak. Projelendireceğim ve hayata geçireceğim. Bunu yapabilirsek bu kent, birlikte yaşanabilir bir kent olur. Bu kentte yaşayan herkes kendi halinden memnun olur. Herkes kendi alanından tutarak bu kenti yaşanabilir bir kent halin getireceğiz. Birkaç aylık mama ihtiyacını karşılayacak nafaka gelmiş. Sokak hayvanları için verilen desteğe teşekkür ediyorum' diye konuştu.

FARKINDALIK YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kampanyaya veteriner hekimlerin duyarlı davrandığını ifade eden Başkan Deveci, 'Dediğimiz kısmen oldu. Gelen çiçekleri koruyoruz. Çiçekçi yine bizim adımıza satacak, parasıyla sokak hayvanlarına mama alacağız. Çiçek gönderenlere mektup yazıyoruz ve böyle değerlendirdiğimizi belirtiyoruz. Bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. İşin bu tarafı da var sadece, sokak hayvanlarının sırtını sıvazlayarak, fotoğraf çekinerek olmaz. O hayatı paylaşmak ve hissetmekle olur' dedi.

ENDER BİR KAMPANYA

Atakum'da veteriner hekim olan Harun Pir, 'Cemil Başkan çok önemli bir çağrıda bulundu. Öncelikle sokak hayvanları beslenmesi ve tedavisiyle ilgili bir kampanya başlattı. Biz Atakum veteriner hekimleri olarak bu çağrıyı yanıtsız bırakmadık. Bu kampanyayı desteklemek üzere kedi ve köpek mamalarıyla katıldık. Haliyle Türkiye'de çok ender rastlanan bir kampanya. Atakum'da en az 4 bin ailede kedi ve köpek besleniyor. Haliyle bunlarda bir sorun olmazken, sokakta yaşayan minik hayvanlarımız, sağlıklı beslenmeleri ve barınmaları için veteriner hekimler olarak katkıda bulunduk. Meslektaşlarımız adına bu çağrı için çok teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

Erdinç YILDIZ