Ramazan ayı süresince yapılan şok baskınlarda, 54 işyeri sahibine, kumar oynanması için yer ve imkan sağlamaktan adli işlem uyguladı.

ADLİ İŞLEM YAPILDI

Yapılan baskınlarda 363 şahsa ise kumar oynamaktan idari işlem yapılarak toplam 116 bin 160 TL idari para cezası kesildi. Ruhsatsız olduğu tespit edilen 20 iş yeri kapatılırken, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçlarından yapılan adli işlemler de yakalanan 6 bin 525 TL paraya el konuldu. Şok baskınlar da 2 adet sigaramatik ele geçirilirken, iş yeri sahiplerine 1072 Sayılı rulet, tilt, langırt ve benzeri oyun alet ve makinaları hakkında kanuna muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

DEVAM EDECEK

Ramazan ayı süresince il merkezinde ve ilçelerde denetimlerin aralıksız olarak yapıldığını söyleyen İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, "Asayiş Şubemiz bünyesinde oluşturduğumuz ekiplerimiz il merkezinde ve ilçelerimizde kumar oynadıkları veya oynattıkları tespit edilen kişilere hem idari hem de adli yasal işlem yapmıştır. Ekiplerimiz Ramazan ayı süresince sık sık kahvehane ve benzeri yerlere sivil veya resmi olarak denetimler yaptı. Halkımızın güven ve huzurunu sağlamak için bu tür uygulamamız bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek' dedi.

Bayram OK