Borsan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Ölmez ve Ulusoy Un Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy tarafından Diyarbakır'a başsavcı olarak tayini çıkan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz için veda yemeği programı düzenlendi. Yemekte konuşan Fahrettin Ulusoy, "Başsavcımız Ahmet Yavuz'un, Diyarbakır'a tayin olmasından dolayı dostları ile bir veda yemeği programı düzenledik. Hacı Ahmet Ölmez ve ben, başsavcımızın görev yaptığı süresince kendisi ile bulunma şansını yakaladık. Bana göre, hassas bir bölgede görev verilmesi başarı kriteridir. Kendisine başarı, kazasız ve belasız bir görev diliyorum" dedi.

BAŞSAVCIMIZ SEÇİLEREK GÖNDERİLDİ

Veda yemeğine katılan Samsun Valisi Osman Kaymak ise, 'Başsavcımız Ahmet Yavuz ile 2 yıl çalıştık. Gerçekten değerli bir hukukçu ve sosyal bir insan. Başsavcımızı tanımaktan çok mutlu oldum. Diyarbakır, Türkiye'de adli anlamda çok önemli yerlerden birisidir. Oraya da herkesi göndermezler. Özelliği, kabiliyeti, yeteneği olan insanları seçerler ve gönderirler. Başsavcımızın, özellikle seçilerek gönderildiğini ve hakkını yapacağını düşünüyorum. Allah utandırmasın, güzel kararlar vereceğine, Diyarbakır'ın ve bölgenin barışına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Tabi ki memuriyette tayinler kaçınılmaz. Mesai arkadaşlarımızla ailemizden ziyade, akraba, arkadaş oluruz. Ben de mesai arkadaşlarımı önemsiyorum. Bu programdan dolayı Hacı Ahmet Ölmez'e ve Fahrettin Ulusoy'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HERKESE HAKKIMI HELAL EDİYORUM

Samsun'da 3 yıllık görevini tamamladığını ve şimdi de Diyarbakır Başsavcılığına atandığını ifade eden Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, 'Orası buradan daha farklı bir suç ve insan profilini barındırıyor. Onlar da bizim insanlarımız. Diyarbakır, daha önce 3 yıl savcı olarak görev yaptığım bir yer. Şu anda en çok sosyal medyadan arkadaşlık isteklerini Diyarbakır'dan alıyorum. İlgi ve alakaları üst seviyeye çıkmış durumda. Görev süremizi layıkıyla, onurla ve gururla tamamlamak için çalışıyoruz. Devletimiz nerede bize bir vazife verirse, oraya gideceğiz. Sayın Valimiz Osman Kaymak, çok değerli bir insan. Kendisi ile çalışmaktan gurur ve onur duydum. Bize birçok konuda destek verdi. Gayet uyumlu bir çalışma dönemi geçirdik. Biz, hepinizden yana memnunuz. Hakkımız varsa, herkese helal ediyorum" şeklinde konuştu.

Yemeğe, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, Yeşilyurt Demir Çelik Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Yeşilyurt, Haber Medya Grubu Genel Müdürü Ali Yılmaz Ergen, hakimler, savcılar ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Bayram OK