Samsun'un İlkadım ilçesi Yabancılar Çarşısı girişinde meydana gelen bıçaklı saldırıda, alınan bilgiye göre, 6 kişilik bir arkadaş topluluğu Yabancılar Çarşısı'nda gezerken arkadaş grubu içerisinde yer alan G.İ. (15) adlı kızın eniştesi olan D.G. (23), baldızını arkadaş grubu içerisinden almaya çalıştı. İkili arasında bir süre sonra tartışma çıkarken G.İ.'nin arkadaşı ve aynı zamanda ayağının kırık olması nedeniyle tekerlekli sandalyeli olan Y.K. (17) elindeki bıçakla D.G.'yi yaraladı. Durmuş G. karnından yaralanırken Y.K. ve yanındaki arkadaş topluluğu ise olay yerinden kaçarak uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Servis ve Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Yunus ekipleri sevk edildi. Yaralı şahıs olay yerine gelen sağlık ekiplerince Samsun Gazi Devlet Hastanesine kaldırıldı.

'TACİZE, TECAVÜZE, KADINA ŞİDDETE KARŞIYIZ'

Kaçan şahıslar ise olay yerinden 100 metre uzaklıktaki Atatürk Parkı içerisinde yakalandı. Burada olay anını anlatan bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren Y.K., '15 yaşındaki kıza vurmaya çalıştı. Bende dayanamadım, vurmaya başladık. Dinini bilmeyen imanını bilemez. Tacize, tecavüze, kadına şiddete karşıyız' dedi.

'HEPSİ UYUŞTURUCU BAĞIMLISI'

Olay anını anlatan yaralı D.G. ise 'Bu kız benim baldızım. Ben bunu korumaya uğraştım. Yanında olan serserileri tanıyorum. Hepsi uyuşturucu bağımlısı. Ben baldızımı çağırdım. Bu sırada yanındaki arkadaşları bana saldırdı. Bana bıçak çektiler ve beni yaraladılar. Geri çekilmesem daha da derine sokacaklardı. Şikayetçiyim' diye konuştu.

Yakalanan şahıslar Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.