Türkiye'nin ve dünyanın sayılı kalp cerrahlarından Memorial Sağlık Grubu Şişli Hastanesi Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Samsun'a gerçekleştirdiği ziyarette Medicana International Samsun Hastanesi'ni de ziyaret etti. Prof. Dr. Bingür Sönmez, Medicana Samsun Hastanesi'ndeki ziyarette hastanenin Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Hacı Akar tarafından karşılandı. Ziyarette Medicana Samsun Hastanesi Genel Müdürü Güner Armutlu, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Ali Yüksel, Kurumsal İletişim Müdürü Meral Kıvırcı da bulundu. Ziyaret sırasında Sönmez, Medicana International Samsun Hastanesi'ne övgüler sunarken, kalp sağlığı için beslenme şekilleri hakkında bilgiler verdi.

MUTLULUK KAYNAĞI

Ziyarette açıklamada bulunan Prof. Dr. Bingür Sönmez, 'Dost ziyareti için Samsun'a geldim ama Medicana International Samsun Hastanesi'ni ziyaret etmeden ayrılmak istemedim. Özel hastanecilik en vefasız sektördür ve insana dayalı bir sektördür. Özel hastanede bir hastaya iki buçuk personel düşer. İnsana dayalı sektörde maliyet hesabı yapmak gerçekten mümkün değildir. Hastalarınızı memnun etmek zorundasınız, yıllarca Özel sağlık Sektöründe görev yapmış bir hekim olarak zorluğunun yanında, şifa ile sağlığına kavuşturduğunuz hastalarınız en önemli mutluluk kaynağı. Medicana Sağlık Grubu'nun Samsun Hastanesi gibi Anadolu'da yataklı servisi ve sayıları fazla olan yoğun bakım yatağına sahip hastanelerin varlığı ve uzman kadroların sayıca artmış olması hastaların bulundukları illerde tedavi olmalarına olanak sağlıyor, bu çok önemli bir gelişme. Yoğun bakım yatakları açısından Medicana International Samsun Hastanesi'ni kutluyorum. İstanbul'da bile büyük hastanelerde olabilecek bir hizmet değil. 108 yatak için 4-5 anestezi uzmanı, 40-50 hemşire bulunması gerekir. İstanbul dışında 108 yoğun bakım yatağıyla hizmet veren hastaneyi kutluyorum' dedi.

HER ŞEYDEN AZAR AZAR YİYİN

Kalp hastalarının beslenme konusunda tavsiyelerde bulunan Sönmez, '1990 yılından beri kalp cerrahisi alanında çalışıyorum. Bu yıllarda Karadeniz'den inanılmaz koroner kalp hastası ve aort yırtılmaları gelirdi. Son 10 yıldır bu trafik kesildi. Yörede açılan iyi yetişmiş kalp cerrahilerinin donattığı merkezler sayesinde. Tanıya ulaşmak çok kolaylaştı. Kalp hastalıklarının ölüm oranları düştü. Türkiye'de 10 yıl önce koroner kalp hastalıklarından ölüm oranı yüzde 48'di. Şimdi bu oran yüzde 35'e düştü. Bana en çok sorulan soruların başında kalp sağlığı için nasıl beslenmek sorusudur. Ben bugün Samsun'da kuymakta, pidede yedim. İyi bir diyet yapıp, sağlıklı besleniyorsanız ayda bir kere kuymakta yiyebilirsiniz, paça çorbası da içebilirsiniz. Hiçbir şeyi abartmamak lazım. Ne yiyim diyorsanız, hepsinden azar azar yemek en iyi beslenme şeklidir' dedi.

HASTANEYİ GEZDİ

Hastane yönetimi ve Dr. Öğretim Üyesi Hacı Akar tarafından Prof. Dr. Bingür Sönmez'e, Samsun'un simgesi Atatürk Heykeli hediye edildi. Daha sonra ise hastaneyi gezen Sönmez, çekilen hatıra fotoğrafının ardından hastaneden ayrıldı.

Erdinç YILDIZ