Cumhuriyet Halk Partisi'nde kongre heyecanı sürüyor.

Atakum ilçe kongresi öncesinde adaylar netleşirken bu adayları destekleyen ağır toplarda en azından kulislerde konuşulmaya başlandı.

Yarın yapılacak olan ve 398 delegenin oy kullanacağı Atakum ilçe başkanlığı seçimlerinde Turgay Özçelik ile Serhat Türkel yarışacak.

Son kongrede mevcut Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ile yarışan ve yarışı 4 oy farkla kaybeden Turgay Özçelik kongre öncesi partinin ağır toplarının desteğini de arkasına almışa benziyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde özellikle delegeler üzerinde büyük bir ağırlığı olduğu bilinen Müşfik Veysel Erdoğan, önceki dönem Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, partinin ağır toplarından Arzu Sabuncu, eski milletvekillerinden Suat Binici ile önce adaylığını açıklayan sonrasında çekilen Tunç Türkoğlu'nun yarın yapılacak olan seçimlerde Turgay Özçelik'i desteklediği iddia edildi.

Diğer aday Serhat Türkel ise sessiz ve derinden gidiyor. Bazı meclis üyelerinin ve eski il başkanlarından Tufan Akçagöz'ün de Serhat Türkel ile birlikte hareket ettikleri söyleniyor.

Peki, Samsun'da CHP'nin tek belediye başkanı olan ve yıllardır örgütlerde yer alan Cemil Deveci nerede derseniz onu şimdilik bilen yok…

Atakum Belediye Başkanlığı seçimlerinde tüm kesimlere eşit mesafede ve söylemlerde bulunarak toplumun tüm kesimlerinden oy alan Cemil Deveci en azından görünün kısımda tarafsız duruyor.

Cemil Devecinin yakın çevresine seçilen başkanın partisinin ilçe başkanı olacağı için uyum içinde çalışacağını bu nedenle de tarafsız olduğunu söylediği iddia ediliyor.

Milletvekillerine gelince Kemal Zeybek'in Turgay Özçelik'e daha yakın durduğu Neslihan Hancıoğlu'nun da her iki aday ile de mesafeli olduğu söyleniyor.

Atakum'da kozlarını paylaşacak olan adaylardan çok destekçileri buradan çıkacak olan sonuçlara göre hem İlkadım ilçesinde hem de il kongresinde çıkartacakları adaylar üzerinde çalışmalara başlayacak.

Ama delege seçimlerinde ortaya çıkan tabloya göre görünün o ki seçimi iki aday da farkla kazanamayacak. Farkın en fazla 15 oy bandında olması bekleniyor.