Kaza, önceki gün Samsun'un Çarşamba ilçesi Dikbıyık Mahallesi Irmaksırtı mevkiinde meydana geldi. Samsun'dan Çarşamba yönüne seyir hakinde olan 55 C 6076 plakalı öğrenci servisi Dikbıyık Mahallesi Irmaksırtı mevkisinde, 55 SE 808 plakalı otomobille çarpıştıktan sonra kontrolden çıkarak aydınlatma direğine çarptıktan sonra karşı şeride geçti. Bu sırada Çarşamba'dan Samsun yönüne giden 55 LS 221 plakalı otomobille çarpışan öğrenci servisi devrildi.

2 ÖĞRENCİ DÜN DEFNEDİLDİ

Kazada 2'si ağır 10 öğrenci yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen 112 Acil ekipleri tarafından ambulanslarla Çarşamba ve Samsun'daki hastanelere sevk edildi. Yaralı öğrencilerden Batuhan Yılmaz ve Zülal Işıl Çörtük tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybederken, iki gençte dün Çarşamba ve Terme'de toprağa verildi.

SÜRÜCÜLER SERBETS

Kazayla ilgili olarak Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, minibüs sürücüsü Dursun P. ile minibüse arkadan çarpan otomobil sürücüsü İsmet B. (53) ve diğer otomobil sürücüsü Necmi D.'yi gözaltına aldı. Sürücülerden Necmi D. karakolda verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen Dursun P. ve İsmet B. ise çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ahmet Naci KILAVUZ