Samsunspor Sportif Direktör Mustafa Aztopal, Futbol Direktörü Yücel Uyar ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam yaptıkları toplantı sonrasında takımı 3 yeni isim alıp 5 tane oyuncu ile de yolları ayırma kararı aldı.

İKİ STOPER YOLCU

Bu karar doğrultusunda geçtiğimiz hafta Samet Hakan Kılıç ve Samet Asatekin ile yollarını ayıran Kırmızı – Beyazlılar bu hafta içinde Aytaç Sulu ve bu sezon yeteri kadar görev alamayan ancak çok sayıda taliplisi olan Nuri Terliksiz ile yollarını ayıracak.

Samsunspor geçtiğimiz sezon devre arasında büyük umutlarla Zonguldak Kömürspor'dan transfer edilen ancak şu ana kadar bir türlü bekleneni veremeyen Onur Eriş'i de sezon sonuna kadar bir takıma kiralama kararı aldı.

Balıkesirspor'un 31 yaşındaki kanat oyuncusu Halil İbrahim Çolak ile büyük ölçüde anlaşma sağlayan Samsunspor bir üst ligde oynayan bir stoper bir tane de orta saha ile anlaşıp transferi kapatmayı planlıyor.

İLK TERCİH RECEP NİYAZ

Aytaç ve Nuri'den bir türlü istenilen verimi alamayan Samsunspor top tekniği yüksek defanstan oyun kurma kabiliyeti olan bir sağ stoper alacak. Bu mevki için 3 futbolcu ile görüşen Kırmızı – Beyazlılar teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın onay verdiği ismi Çarşamba gününe kadar Samsun'a getirecek. Orta saha için ilk alternatif Denizlispor'da forma giyen Recep Niyaz. Bu oyuncu ile anlaşma sağlanamadığı takdirde TFF 1. Ligde mücadele eden oyuncularla temasa geçilecek.

İLHAN DEMİRCİOĞLU