Çorum'daki mahalle muhtarları ile bir araya gelen AK Parti Çorum milletvekili Kavuncu, muhtarlarla hem sohbet etti, hem de sıkıntı ve taleplerini dinledi. Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın Çorum'u uçuracak projelerinin olduğunu anlatan Kavuncu, "Kale mahallemiz kentsel dönüşüme giriyor. Şehir merkezine kuş uçumu 200 metre mesafede ancak mezbelelik. Modern bir şehircilik anlayışı getirilecek. Akıncılar kışlasının orada yeni bir şehir kurulacak. Stadyum ile ilgili yaşanan problem aşıldı. Yeter ki birlik beraberlik içerisinde olalım. Kimsenin rakibi değilim. Güzel hizmetler yapmak istiyoruz. Geçmişte bu kente hizmet edenlerden Allah razı olsun. Çorum'un sahip olduğu gücün farkındayız. Türkiye büyük olmadan, Türkiye gelişmeden, Türkiye bağımsız olmadan, kendi ayakları üzerinde durmadan Çorum büyümez" diye konuştu.
"Çorum'a havaalanı olmadan olmaz"
Çorum'un havaalanı talebi ve hızlı tren ile ilgili de açıklama da bulunan Kavuncu, "Çorum havaalanı olmadan olmaz. Bundan 50 yıl önce 100 yıl önce olsaydı lüks olabilirdi ancak Türkiye'nin son 15-20 yıldır elde ettiği gelişme hızı, kalkınma devam ettiğinde ülkede havaalanı olmayan il kalmayacak. Her ile kurulduktan sonra bir anlamı yok. Biz daha önce havaalanımızı kuracağız ki iş adamları, sanayici gelecek. Hızlı tren mutlaka olmalı. Sadece yolculuk için değil yük treni de olmalı. Çorum, Türkiye'de işsizlik sorunu olmayan 2-3 vilayetten birisiydi. Ne zaman toprak sanayi varken. Toprak sanayi neden çöktü. Nakliye maliyetlerinden. Biraz gecikti ancak önemli mesafeler alındı. Ulaştırma Bakanlığı ile ilgili bu konuda gerekli girişimlerde bulunduk. Kırıkkale-Çorum, Çorum Merzifon, Merzifon-Samsun üç etap halinde yapılacak. Kırıkkale-Çorum arasındaki etüd çalışması tamamlandı. Çorum-Merzifon arasındaki bölümdeki etüd çalışmaları yüzde 80, Merzifon-Samsun arasındaki bölümün ise yüzde 55'lik kısmında etüd çalışması tamamlandı. 2020 yılında etüd çalışması bitiyor. 2021 yılında kazma vurulacak.
Çorum sanayi, tarım ve turizm kenti. Sanayicimizin önünü açmamız lazım. Tarım köylüyü mutlu ve huzurlu etmeli. Turizme yatırım yapmamız gerekiyor. Muhtarlarımızın emrindeyiz. Türkiye artık dünyayla rekabet edecek. Ürettiklerimizle kendi ihtiyacımızı karşılayacağız hem de dünyaya pazarlayacağız. Biz köklü bir medeniyete sahibiz. İmparatorluklar kurmuşuz. Gözümüzün içerisine bakan milletler var. bizim ayağımıza kalmamızı isteyen ülkeler var"