Samsun'da cumartesi akşamından itibaren etkili olan kar yağışının ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler yollarda çalışmalara başladı. Ekipler, karla kaplı yolları küreyerek, tuzlama çalışması yaptı. Yapılan çalışmaların ardından ana arterler ve yollar trafiğe açılırken, kapalı olan mahalle ve kırsal yollar için çalışmalar devam ediyor.

24 SAAT KESİNTİSİZ HİZMET

Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle birlikte koordineli olarak çalışan Canik Belediyesinde Başkan İbrahim Sandıkçı, 'Ekiplerimizle birlikte karın yağdığı ilk andan itibaren sahadayız. Vatandaşlarımızın olumsuzluk yaşamaması için gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz. Belediyemizin Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri 24 saat kesintisiz üç vardiya halinde vatandaşlarımızın ulaşım sorunu yaşamaması için çalışmalarını sürdürmektedir. Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle birlikte koordineli olarak çalışıyoruz. Buzlanmaya karşı solüsyon ve tuzlama çalışmalarımız aralıksız devam ediyor' dedi.

KAPALI YOL YOK

İlçe genelinde kardan dolayı kapalı yolun bulunmadığını da ifade eden Sandıkçı şunları söyledi: 'Gece boyunca karla mücadele eden ekibimizin dışında Canik Arama Kurtarma aracımız yolda kalan vatandaşlarımızı evlerine ulaşımlarında yardımcı oluyor. Acil yardım desteği isteyen vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışan ambulansları gideceği noktalara kolay ulaşmaları için yollarının açılmasını sağlıyoruz. Ayrıca araçlarıyla yola çıkacak vatandaşlarımız mutlaka kar lastiği ve zincir taksınlar. Özellikle hava sıcaklığının düştüğü akşam saatlerinden sabaha kadar buzlanma hadisesi meydana geleceğinden vatandaşlarımızın tedbirli olmasını öneriyoruz.'