Samsunspor bir yandan şampiyonluk için gün sayarken diğer yandan da uzun süredir takip ettiği oyuncuların son durumlarını daha yakından takip etmeye başladı.
Bu normal mı son derece normal çünkü transfer sezonuna hazırlıksız yakalanmak istemiyor.
Mustafa Aztopal ismi şimdi bir kat daha fazla önem taşıyor ve taşıyacak.
Özellikle Hollanda'da Fortuna Sittard mucizesinin altında imzası bulunan Aztopal iki yıldır ajandasında bulunan ve sayıları 10 ila 15 arasında olan değişik mevkilerdeki oyuncuları yakından takip ediyor ve ettiriyordu.
Hollanda, Belçika, Almanya ve Avusturya'da birbirlerinden değerli isimlerle çalışan ve o bölgede bulunan Türk takımlarıyla ilişkilerini hep üst düzeyde bulunduran Mustafa Aztopal muhtemelen Sancaktepe maçından sonra düğmeye basacak.
Ligin ikinci yarısında birkaç kez kısa süreli Avrupa gezileri yapıp bu ilişkilerini sağlıklı yürüten Aztopal'ın elindeki listeyi teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile de paylaşıp sonrasında lig bitmeden oyuncularla temasa geçmesi normal ve sağlıklısı da bu.
Artık Samsunspor transfer politikasını yaşlı oyuncular üzerine değil yaşları 24'ü geçmeyen yetenekli ve transfer yaptıklarında da Samsunspor'a para getirecek oyuncular üzerine kurmalı.
İşte Avrupa ajandası bunun için çok önemli.
Mustafa Aztopal da bu ajandayı açtı…