Atakum'daki kadınların evlerinde ürettiği aksesuar, çanta, giyim, gıda ve geri dönüşüm ürünlerinin her pazar günü satışa sunulacağı Kadın El Emeği Pazarı açıldı. Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin işbirliği ile Mimarsinan Mahallesi Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Parkı'nda açılan pazar, kadın emeği ile ortaya çıkan ürünler satışa sunuldu. Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neşe Kangüleç, pazar ile Atakumlu kadınların aile bütçesine katkı sunmalarına imkan tanındığını, ilçede ilk kez böyle bir pazar kurulduğunu söyledi. Pazarın açılış kurdelesini Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, eşi Atakum City Mall AVM Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Deveci ve Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neşe Kangüleç kesti.

Samsun Atakum Belediyesi'nde atatohumuna ilk suyu Gülay Deveci verdi

     KADIN KOOPERATİFİ KURULDU
Kadın El Emeği Pazarı'nın bir başlangıç olduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, "Atakum'da kadın emeği uzun bir süredir var. Bu emekleri pazara çıkarmak için hareketliliğin bol olduğu, havanın güzel olduğu günlerde bunu yapıyoruz. Atakum Belediyesi olarak kadın emeğinin pazara ulaşabileceği kapalı bir alan da yapmaya çalışıyoruz. Sürekli, sabit, marka değeri güçlü, pazarı sabit kapalı bir mekan oluşturacağız. Bunun dışında buna benzer ürünleri kooperatif marifetiyle internet üzerinden satış yapacağız. Buna benzer marka değeri yüksek ürünleri bir takım zincir mağazalarda reyonlarına koyacağız" dedi.
Kadın El Emeği Pazarı'nın yaz dönemi boyunca her pazar Mimarsinan Mahallesi Muhtarlığı arkasındaki Şehit Pilot Ümit Özer Parkı'nda kurulacağı, İçişleri Bakanlığı'nın 27 ve 28 Haziran'da üniversite sınavları süresince uygulayacağı sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 26 Haziran Cuma günü ilçe sakinleri ile buluşacağı açıklandı.

Cemil Deveci için fesat ve kamu zararından müfettiş istendi