AK Parti Atakum İlçe Başkanı Abdülkadir Köstek, CHP'li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin hacizler ve yönetimiyle ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi. Atakum Belediye Başkanlığı makamının ağlama duvarı olmadığını belirten Köstek, "Atakum sakinlerinin karşısına ben daha iyi yöneteceğim iddiasıyla çıkan ancak aradan geçen yaklaşık 2 yıllık zaman dilimi içerisinde elle tutulur bir icraata imza atamayan, bununla da kalmayıp belediyeden alacağı olan esnaf ve işçilerin parasını ödemeyen, buna karşılık alacaklı kimselerin hakkını almak için başlattığı icra takibini kendilerine yapılan bir haksızlık gibi göstererek başarısızlıklarını farklı algı operasyonlarıyla kamufle etmeye çalışan bir belediye yönetimi ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

KOCAMAN BİR YALAN
Köstek açıklamasını şöyle sürdürdü: "Hatırlatmak isterim ki; Halkı yanıltarak yaptığınız tutarsız açıklamalarla hiçbir hizmet yapılmadığı izlenimi oluşturmaya çalıştığınız bir önceki dönemde hayata geçirilen projeler halen değerli Atakum sakinlerine hizmet vermektedir. Değerli Kamuoyu, her yıl sonunda Denetim Komisyonu tarafından belediyenin gelir ve giderleri dahil olmak üzere yapılan çalışmalar incelenmekte ve rapora bağlanmaktadır. Dolayısıyla 400 Milyon lira borç bırakıldığı iddiası kocaman bir yalandır. Sayın Deveci'nin, kaynak bulamıyoruz 'çalışmalarımıza engel oluyorlar' iddiasının aksine mecliste önümüze gelen 25 farklı kredi vb. kaynak talebinin 22 tanesini AK Parti grubu olarak kabul ettiğimizi ve buradaki yaklaşımımızın temel felsefesini Atakum halkının menfaatlerinin oluşturduğunu ifade etmek isterim.

ÇÖPE 2 YILDA 10 MİLYON LİRA FAZLA ÖDÜYORSUNUZ
Kaynak sıkıntısı çektiğini belirten Sayın Deveci'ye sormak isterim.Bütün uyarılarımıza ve yazılı olarak sunduğumuz önerilere rağmen İlkadım gibi nüfusu Atakum'dan yüzde 50 fazla olan bir ilçenin çöp hizmetine ödediği bedelden, aylık yaklaşık 400 bin lira daha fazla ödeyerek (2 yılda yaklaşık 10 milyon lira) Atakum'lunun cebinden çıkan parayı ve Kamu İhale Kurumunun ihaleyi iptal etmesine rağmen halen daha yüksek fiyatla hizmet almaya devam etmenizi hangi kaynakla açıklıyorsunuz? Kameralar önünde haciz işlemi yaptırarak sosyal medyada paylaşmanızın, şova kalkmanızın arkasında bu ve benzeri icraatlar mı var? Atakum halkı, sizden şov değil hizmet beklemektedir.
Artık yeter !

ÇOK DAHA İYİLERİNİ YAPACAK İNSANLAR GÖREVE HAZIR
Beceremediğiniz belediye yöneticiliğini 'Daha iyisini yapabilecek varsa gelsin' ifadesi ile geçiştiremezsiniz. Siz hangi projeyi hayata geçirdiniz ki daha iyisini yapabilecek varsa gelsin diyebiliyorsunuz. Bilmelisiniz ki karadenizin incisi olan ilçemizden çok daha iyilerini yapabilecek basiretli insanlar çoktan göreve hazırdır.
Herkes müsterih olsun !
AK Partinin gönül belediyeciliği anlayışını ve temiz siyaseti Atakum'a hakim kılacağız?
Doğruların yanında, yanlışın ve haksızlıkların her daim karşısında olarak, Atakumlu hemşehrilerimizin sesi ve beklentilerinin savunucusu olmaya devam edeceğiz. "