Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanlığı, Korona Virüs salgını nedeniyle il Başkanı Abdullah Karapıçak başkanlığında tele konferans yöntemiyle yönetim kurulu toplantısı yaptı. Samsun'un KOVİD-19 salgını ile mücadelesinde önce haftalarda artan vaka sayısının bu hafta düştüğünü söyleyen Karapıçak, "Bildiğiniz gibi Sağlık Bakanının açıkladığı verilerde geçtiğimiz haftalarda Samsun ilimizde ciddi bir vaka artışı görülmüştü. Bu hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun'da vaka sayısında yüzde 35 düşüş olduğunu ancak ağır hasta yükünün ise yüksek durumda olduğunu belirtti. Bu Samsun için sevindirici olsa da rehavete kapılmamak gerek. Onca önleme rağmen vaka sayısının %35 düşmesi olası bir rehavette çok daha hızlı yayılmasına neden olacağını unutmamak gerek. Ayrıca ağır hasta yükünün yüksek olması yoğun bakım yatak sayılarının yeterliliğine işaret ediyor ki bilindiği gibi en büyük risklerden birisi de bu konudur. Uyarıları dikkate almalıyız ve kurallara uymalıyız. Her birey kendi önlemini almalı" dedi.

VALİ ZÜLKİF DAĞLI'YA VE KAMU TÜM ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR
Samsun'da KOVİD-19 salgını ile mücadelede mesai kavramı gözetmeksizin canla başla çalışanlara teşekkür eden Karağıçak, "Salgın sürecinde mesai kavramı gözetmeksizin canla başla çalışan başta sağlık çalışanlarına, kolluk güçlerine, vatandaşlarımızı yalnız bırakmayan belediyelerimize ve çalışanlarına, her kurumdan görevli filyasyon ekiplerine, ilgili kamu yöneticilerine Samsun Valimiz Zülkif Dağlı'ya içtenlikle, canla ve başla çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Böylesi zor günler belki 100 yılda bir yaşanır. Bu süreçler bizler için bir sınav niteliğinde. Birliğe ve sağduyuya ihtiyacımız olduğu kadar topluma, toplum bireylerine ve ailelerimize karşı sorumlu sorumluyuz. Daha önce de dile getirdiğim gibi, her birey aile içinde olsa dahi kendi önlemini almak zorundadır. Bu süreçte gördük ki evde karantinada olan her bireyin ev içerisinde de kendisini karantinaya ve aynı evde yaşadığı bireylere hastalığı bulaştırmaması veya hastalığın seviyesini yükseltmemesi gerekiyor." dedi.

TÜRK KIZILAYI'NA İMMÜN PLAZMA BAĞIŞI YAPACAĞIZ
Geçtiğimiz günlerde Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılay'ı ile yapılan doku, organ ve kan bağışı kampanyasına katılım için Yönetim Kuruluna teşekkür eden Karapıçak; "Geçtiğimiz günlerde Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılay'ı ile yapılan doku, organ ve kan bağışı kampanyasına katılım ve destekleriniz için tekrardan teşekkür etmek istiyorum. KOVİD-19 hastalığını geçiren ve antikor oluşumu gerçekleşen İl Yöneticilerimizle önümüzdeki günlerde Türk Kızılayı'na immün plazma bağışı yapacağız. İmmün plazma bağışı konusunda Türk Kızılay'ı çok iyi bir seviyede. Bizlere de düşen ağır hastalara çare olma noktasında bir nebze de olsa faydalı olma çabasıdır. Bu noktada İmmün plazma bağışını önemsiyoruz ve Samsunlu KOVİD-19 hastalığını geçirmiş, uygun şartları sağlayan hemşehrilerimizi de bu vesile ile İmmün plazma bağışına davet ediyoruz." dedi.

SAMSUN İÇİN DÜŞÜNCE ve PROJELERİMİZİ İLGİLİ KURUMLARA İLETİYORUZ.
"Siyasi partiler olarak yereldeki projelerde icra makamı değiliz ama icracı kurumlara Samsun olarak düşüncelerimizi proje olarak sunuyoruz." diyen Karapıçak; "Bildiğiniz gibi siyasi partiler yereldeki projelerde icracı değildir. Bize düşen görev Samsun için düşüncelerimize gerçekçi bir zemine oturtarak belirli bir standartta projelendirmek ve ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşmak. Bu manada Araştırma ve Strateji Geliştirme birimimiz bünyesinde oluşturulan komisyon muhalefeti ile bu çalışmalarımızı ayrı ayrı projelendirdik. İlgili kurum ve kuruluşlar ile paylaştık. Kurumların kabullendikleri projelerin detaylarını da onlara aktarıyoruz. Burada amaç biz yaptık, oluşturduk değil, Samsun'a kazandırılacak faydadır. Bu doğrultuda da çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

PERŞEMBE GÜNÜ GENEL MERKEZDE İL BAŞKANLARI TOPLANTISINDA OLACAĞIZ
24 Aralık 2020 Perşembe günü saat 14.00'da MHP Genel Merkezi Gün Sazak Konferans Salonu'nda Genel Başkan Devlet Bahçeli Başkanlığında gerçekleştirilecek olan il başkanları toplantısına katılacağını belirten Karapıçak toplantıların salgına ve il genelindeki tedbirlere bağlı olarak bir süre daha tele konferans yöntemi ile gerçekleştirilebileceğini söyleyen Karapıçak "İl binamızda KOVİD-19 salgınına karşı tedbirlerimizi alıyoruz. Maske, mesafe ve hijyen konuları çok önemli. Genel dezenfekte işlemlerini düzenli yaptırıyoruz ama yine de çok dikkatli olmak gerek. Ankara'daki İl Başkanları toplantısı sonrasında Genel Başkanımızın talimatlarını da sizler ile paylaşacağız." dedi.