Deva Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk, başkan yardımcıları ve İlkadım İlçe Başkanı Ender Çıkla, Kavak ilçe başkanı Üzeyir Başkaya ile Kavak'ta esnaf, oda ve dernek ziyaretleri gerçekleştirdi, çarşı ve pazarda vatandaşları dinledi.

   BÜYÜKŞEHİR VATANDAŞA RAĞMEN
Kavak ziyaretleri sonrasında açıklama yapan DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk, "Kavak ilçemizde de her yerde olduğu gibi ekonomik sıkıntılar problemlerin başında geliyor. Fakat burada bizlere yapılan bildirimler sonucunda gördükki; Kavakta vatandaşlarımızın yapılmasını istemediği bir taş ocağı konusu var. Bu konuya büyük tepkileri var. Son dönemde maalesef milletin üstünlüğü ilkesi unutulmuş durumda. Vatandaşına kulak vermeyen bir anlayış yerel yönetimlere kadar inmiş durumda. Yöredeki vatadaşımız her anlamda tepki veriyor; Muhtarı, derneği projenin yanlışlığından bahsediyor ama seslerini duyan yok. İlçemizdeki yetkililerin ve bölge sakinlerinin ilettiklerine göre; Büyükşehir Belediyesinin ekipleri bu bölgede, köylülerimizin ve vatandaşlarımızın tüm itirazlarına rağmen yaklaşık 5 aydır çalışıyor. Belediye'nin CİMER'e yapılan şikayetlere ve çözüm merkezine yapılan başvurulara verdiği yanıtlarda, bu bölgede taş ocağı faaliyeti yürütebilmek için her hangi bir izni olmadığı görülüyor. Belediye kendi izni olmadan yürüttüğü bu çalışmayı özel şirketin izinlerini temel alarak yürüttüğünü iddia ediyor. Özel şirket, AKP Kavak ilçe başkanının ailesinin sahibi olduğu Akkisan Kireç firması. Belediye'nin iddia ettiği gibi Akkisan firmasının bu bölgede taş ocağı işletebilmesi için izni olması ÇED raporunun olmasına bağlı. ÇED raporu olmadan böyle bir izin almak mümkün değil. Yine köylülerimizin aktardağına göre; Samsun Çevre İl Müdürlüğü'nden aldıkları ÇED raporu olan firmalar listesinde AKKİSAN firması yer almıyor. Dolayısıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi kendi verdiği yazılarla izninin olmadığını açıkça itiraf etmiş oluyor. Akkisan firmasının da ÇED raporu olmadığı, dolayısıyla da yasal izninin olmadığı, Samsun Çevre İl Müdürlüğü tarafından resmi yazıyla verilmiş oldugu söyleniyor. Bizler bu bilgiler ışığında konunun takipçisi olacağız" diye konuştu.

   RANT VE USULSÜZLÜK
Türk açıklamasını şöyle sürdürdü: "Basına da yansıyan ve şeffaf olmayan bunlar gibi bir çok konu var. Rant ve usulsüzlük iddiaları var .Tesis için köylümüze haber dahi verilmemiş. Bu anlayış artık son bulmalı. 'Köylü Milletin Efendisidir' yaklaşımıyla ilerlemiş bir milletiz ve köylüsüne kulaklarını tıkamış bir yönetim şekli kabul edilemez. Biz mümkün olduğunca Bekdemir ve Dağardı köylerimizin ve Kavak'lı vatandaşlarımızın sesine ses olacağız. Dağardı ve Bekdemir köylerimiz sahipsiz köyler değil. Deva Partisi Samsun il teşkilati ve Kavak ilçe teşkilati olarak Bekdemir ve Dağardı köylülerimizin yanındayız. Yanlışlar kabul edilerek doğru adımlar atılmalı, bizler her zaman çözümden yanayız. Bu anlamda yerel yönetimleri proje için gerekli raporların yer aldıgı, teknik detayların, altında imzası olan kişi ve kurumların ve yerleşke detaylarının olduğu geniş kapsamlı bir çalışmayı vatandaşına, ilgili derneklere ve odalara sunarak ortak karar almaya davet ediyoruz. Her alanda 'Önce İnsan' demeliyiz" şekline konuştu.