Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler, Toybelen'de yapılacak sanayi sitesinde satışa çıkarılan işyerlerinin yüzde 25 olan peşinatının yüzde 10'a, ara ödemelerin ise yüzde 7,5'a indirildiğini söyledi. Güler, AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile yaptığı görüşmenin ardından rakamların düşürüldüğünü belirterek, "Yüzde 25 olan peşinat miktarı yüzde 10'a düşürüldü. Ayrıca ara ödemeler de yüzde 7,5'a indi. Bu konuda emeği geçen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve AK Parti Samsun Milletvekilimiz Çiğdem Karaaslan'a teşekkür ederim. Yakın zamanda esnaf ve belediye yetkilileri ile bir toplantı yapmaya çalışacağız. Sizler de orada diğer taleplerinizi iletme imkanı bulursunuz. İnşallah taksit vadesinin uzaması, KDV indirimi ve sabit fiyat indirimi konusunda da yeni indirimler olur. Ben ve odamız her zaman esnafın yanındayız" dedi.

ESNAFTAN TEŞEKKÜR
Gülsan Sanayi Sitesi esnafı adına konuşan Turan Kandeğer ise, "Başkanımız peşinat miktarının yüzde 10'a indirildiğini söyledi. Bu bizi çok mutlu etti. Bir de ödeme planı en az 10 yıl vadeye yayıldığı zaman esnaf mağdur olmaz diye düşünüyoruz. Gülsan Sanayi Sitesi yıllardır Samsun'un kanayan yarası. Bizim amacımız yarayı büyütmek değil, yarayı kapatmaktır. Biz bağış istemiyoruz. Vadenin de uzatılıp, KDV oranının düşmesini istiyoruz" diye konuştu.

EN DÜŞÜĞÜ 86 BİN TL
Gülsan esnafının yararlanacağı Toybelen Küçük Sanayi Sitesi dükkan fiyatları şu şekilde belirlenmişti:
"100 m2'lik dükkan 2 bin 500 TL ortalama sabit taksit imkanı ile 344 bin 863 TL, 200 m2'lik dükkan 5 bin TL ortalama sabit taksit imkanı ile 689 bin 725 TL, 50 m2'lik dükkan bin 250 TL ortalama sabit taksit imkanı ile 172 bin 431 TL, 25 m2'lik dükkan ise 625 TL ortalama sabit taksit imkanı ile 86 bin 216 TL ortalama yaklaşık satış fiyatı."