CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak bir dizi etkinliğe katılmak için Samsun'a geldi. Öztrak CHP İL Başkanlığında yaptığı açıklamada, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan 'rüşvet skandalı'na değindi. CHP'li belediye başkanlarıyla ilgili her iddiada, ihbarı yapan başkan bile olsa görevden alındığını belirten Öztrak, "Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan rüşvet olayıyla ilgili ise yapılan bir şey yok. İçişleri Bakanı Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne müfettiş mi gönderecek, yoksa üzerini mi örtecekler göreceğiz" diye konuştu.

  ATAKUM, AKP'DE İKEN YAPILMAYAN HACİZ ŞİMDİ YAPILIYOR
Öztrak, "Atakum Belediyemizin binalarına AK Parti döneminden kalma borçlar nedeniyle haciz geliyor. Bu binalarda milletimiz yemek yiyor, nikah yapıyor, düğün yapıyor, konferans düzenliyor. Bu hizmetlerden tüm şehir yararlanıyor. Belediye AK Parti'nin elindeyken yapılmayan hacizler şimdi yapılıyor. CHP'li belediye hizmet veremesin diye yapıyorlar. Bunu Ankara'da yapıyorlar, İstanbul'da, İzmir'de bütün CHP'li belediyelerde yapıyorlar bunu. Kendi belediyelerine ballı börek, bizim belediyelerimize haciz. Sebebi millete hizmeti engellemek.Ama ne yaparlarsa yapsınlar, milletimiz görüyor, bizim belediyelerimiz çok iyi çalışıyor. O nedenle bunlar haset, kıskanıyorlar. Bizim belediyelerimizi engellemeye güçleri yetmeyecek. Belediyelerimiz milletin yanında olmaya devam edecekler. Bizim belediyelerimiz pandemi döneminde millet- devlet dayanışmasının en güzel örneğini verdiler, bundan sonra da vermeye devam edecekler" diye konuştu.

  GENİŞLETİLECEK Mİ, ÜSTÜ KAPATILACAK MI?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ndeki rüşvet olayıyla ilgili de şu değerlendirmelerde bulundu: "Kuralların adaletli uygulanmasından bahsetsik, Samsun'da yine bir olay daha var. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde görevli bir daire başkanı rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında tutuklanmış. Bu daire başkanının evinde ve işyerinde yapılan aramalarda koskoca bir servet çıkmış. Eskiden de çıkardı bilirsiniz ayakkabı kutularında. Tamam suçun şahsiliği ilkesi var ama şunu sormamız gerekiyor. CHP olarak bunu mutlaka sormamız gerekiyor. Bizim Yalova Belediye Başkanımız altında çalışan memurların yolsuzluğunu fark ediyor, bunu kendi ihbar ediyor ama görevinden uzaklaştırılıyor. İçişleri Bakanı geçen yıl Yalova Belediyesi'ne müfettiş yağdırıyor. Peki aynı içişleri bakanı bugün Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bu rüşvet ve irtikap olayını incelemek üzere müfettiş gönderdi mi, göndermedi mi? Bu belediye CHP'de olsaydı müfettiş gönderir miydi, göndermez miydi? Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde rüşvet ve irtikap soruşturması genişletilecek mi, yoksa üstü mü kapatılacak? Bu soruların cevabını bekliyoruz. Bu durumu Samsunluların dikkatine, milletimizin vicdanına bırakıyoruz. Biz bu olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Çünkü burada tüyü bitmedik yetimin hakkı var."