6 gündem ve 4 gündem dışı olmak üzere toplam 10 maddenin görüşüldüğü İlkadım Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın başkanlığında yapıldı. Maddeler mecliste görüşüldükten sonra daha ayrıntılı incelenmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

   MHP'DEN İTİRAZ
Gündem dışı maddelerden olan "Çocuk Trafik Eğitim Parkı"nın adının "İhsan Kalkavan Çocuk Trafik Eğitim Parkı" olarak değişmesini içeren gündem maddesine MHP Grup Başkanvekili İbrahim Üstün, tüm parti grup başkanvekilleri ile daha önceden istişare ettiklerini ve tüm partilerin bir yere isim önerisi getirerek ortak maddede teklif götüreceklerinden dolayı bu maddenin gündeme alınmamasını istedi. Üstün'ün bu çıkışına diğer partilerin temsilcileri İhsan Kalkavan'ın Samsun için önemli bir isim olduğunun altını çizerek, maddenin geçmesini istediler.


Diğer partilerin de belirledikleri isimlerin, bazı yerlere isimlerinin verilmesinin diğer aylardaki meclis toplantılarında gündeme alınması kararlaştırarak, "Çocuk Trafik Eğitim Parkı"nın adının "İhsan Kalkavan Çocuk Trafik Eğitim Parkı olarak değişmesini içeren gündem maddesi, Şubat ayı meclis gündemine alınarak, komisyona havale edildi.