İlkadım Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı, belediye binasındaki toplantı salonunda İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş başkanlığında yapıldı. 


İki yılı değerlendiren ve göreve geldikten sonra geçen 2 yılın çok zor geçtiğini ve bırakmayı da düşündüğünü dile getiren Başkan Demirtaş, "Şu anda çalışanlarımızın belediyeden 1 kuruş alacağı yok. 2021 yılında ilk defa ayağa kalkıp, 'haydi yürüyoruz' diyecek konuma geldik. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu geçen 2 yıl benim için kabus gibi geçti. 2 yıl bu hale gelebilmek için çok çalıştık. Seçim kazandınız, peşinde gezen birçok insan, 'beni nereye koyacaksın, ne yapacaksın' diyor. Herkes yıkıyor ortalığı. Herkesle savaşmak zorunda kaldım. Öyle zor bir iş ki dışarıdan görüldüğü gibi değil. Kaç kere bırakıp gitmeye niyetlendiğim haller de yaşadım. 'Lanet olsun, bu ne' dedim. Çünkü tabloyu düzeltme ihtiyacınız var. Personel giderlerinin artmasına rağmen mali tabloyu düzelttik. 29 milyon TL aldığımız krediye rağmen iyi durumdayız. 2009'da seçimi kaybettiğimizde, 'batırdı, gitti' propagandaları yapıldı. Ben mizanı kendim teslim ettim. Borç stokum 95 milyon TL, bunun 75 milyon TL küsüratı kamu alacağı, 20 milyon TL civarı da piyasa borcuydu. 2019 yılında bu borcun 120-130 milyon TL olmasına da razıyım dedim. Böyle olursa o dönem başkanını tebrik edeceğimi söylemiştim. Ama rakamlar tutmadı ve bıraktığımızın çok üstünde bir borçla belediyeyi devraldık. Tüm olumsuzluklara rağmen belediyeyi yönetilebilecek bir seviyeye taşıdık" şeklinde konuştu.

Meclisten detay
Öte yandan İlkadım Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı'nda 10 gündem 1 gündem dışı olmak üzere 11 gündem maddesi görüşüldü. Yılmaz Karagöz meclis 1. Başkanvekilliğine, Hayri Atmaca meclis 2. başkanvekilliğine getirildi. Aykut Sancak ve Mustafa Umar katip üye seçildi. Halime Kesmen, Kadir Soylu ve İbrahim Üstün ise encümen üyeliğine seçildi. Ayrıca mecliste 7 ihtisas komisyonunun üyeleri de ayrı ayrı seçildi.