AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, CHP İl Başkanının yanlış rakamlarla siyaset yapmaya çalıştığını, İYİ Parti İl Başkanının da eleştirmek için muğlak ifadelerle konuştuğunu belirterek, "Yalan üretiyorlar, rakamlar yanlış" diye konuştu.

RAKAMLAR ORTADA
Aksu, "CHP İl Başkanı açıklama yapıyor: 2021 yılının ilk iki ayında 341 esnaf kepenk kapatmış. Rakamı kimden almış, bilmiyorum. Ancak gerçek rakam; 62. Üstelik pandeminin etkisini henüz hissettirmediği geçen yılın aynı döneminde bu rakam 69 imiş. Rakamlar ortada. Gerçekler bunlar. Keşke hiçbir esnaf kepenk kapatmasa ama rakamlarla oynamaya da gerek yok" diye konuştu.

ELEŞTİRMEK İÇİN ELEŞTİRMİŞ
AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu açıklamalarını şöyle sürdürdü: "İYİ Parti İl Başkanı da, eleştirmek için eleştirmiş yine. Kendi iç çelişkilerini görmezden gelerek slogan atmış o da. Muğlak ifadeler, gerçek olmayan bilgiler. Böyle muhalefet olmaz, olmamalı. Ayağı yere basan, gerçek bilgiler paylaşan ve daha iyisini yapma adına tavsiyeler geliştiren bir muhalefet mi, böyle boş slogan atan bir muhalefet mi?"

İŞTE SAMSUN'A DAİR GERÇEK RAKAMLAR
"Madem Samsun'la ilgili rakamlardan bahsediyoruz. Devam edelim. Başka bir rakam daha paylaşalım. Resmi kaynaklardan alınan rakamlardır bunlar. 2021 yılının ilk iki aylık döneminde Samsun'da tescil edilen yani kurulan şirket sayısı 928. Bunlar da rakam, bunlar da istatistik. Bunları neden görmüyorlar. Çünkü görmek istemiyorlar. Onların derdi yalanlar üretip milletimizden gerçekleri gizlemek. Biz ise dertleriyle dertlendiğimiz milletimize hep şeffaf olduk. Bu yüzden milletimiz ile omuz omuza yürüyoruz."

FAAL ESNAF RAKAMLARINDA ARTIŞ VAR
"Bakın, yine rakamlarla ilerleyelim. Faal esnaf sayısına bakalım bir de. 2020 yılı Ocak ayında Samsun'da 37 bin 828 faal esnafımız var. 2021 yılının Ocak ayında bu sayı 39 bin 920'ye; Şubat ayında ise 40 bin 193'e yükseliyor. Resmi rakamlar bunlar. Bunları niye referans almıyorlar? Alamazlar. Birileri çıkıp doğru rakamları telaffuz etmez ise kendileri için başarı sayacaklar bu durumu."