TFF 1. Lig'de şampiyonluk yarışı tüm heyecanıyla devam ederken, Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım Adana Demirspor maçı sonrası çok çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Bitime 1 hafta kala şampiyonluk için çekiştikleri Adana Demirspor'un stadyuma seyirci alması konusunda tepki gösteren başkan Yüksel Yıldırım, 'Bizim şampiyon olmamız istenmedi. Engellendi.' ifadelerini kullandı.

SOYLU'NUN OĞLUNUN ÖNÜNDE ÖNÜNÜ İLİKLİYOR
Yaptığı açıklamada Adana Demirspor'un pandemiye rağmen maça seyirci almasını değerlendiren Yıldırım'ın "Benim taraftarımı polis stada sokmuyor. Polise 'Başka takımın taraftarları neden giriyor' dedim. 'Süleyman Soylu'nun oğlu dediler. Emniyet Müdürü, Soylu'nun oğlunun karşısında önünü ilikliyor."

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu ifadelerin ardından, şahsına, ailesine ve emniyet teşkilatına yönelik hakaret ettiği ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle Samsunspor Futbol Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım hakkında avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

SOYLU'NUN OĞLU
"TFF'ye de yazdım açık ve net: Ben taraftarımı içeriye alamıyorum, neden Adana Demirspor her yere rahat rahat giriyor? Süleyman Soylu'nun oğlu dediler, İçişleri Bakanı'nın oğlu dediler. Açık açık bunlar konuşuluyor. Emniyet müdürü önünde önünü ilikliyor dedi, başkanın. Bunlar söyleniyor. Tamam dedim o zaman. Söyleyecek bir şey yok. Türk futbolu bitmiştir. Yüksek Yıldırım'ın önünde kimse önünü iliklemiyor. Beni sallamıyor, takmıyor. Ben de istemiyorum zaten. Ama öbür taraf böyle konuşuyor. 5 bin kişi Adana'da içeriye giriyor."

ONLAR TORPİLLİ
"Samsun'da sok bakalım 5 bin kişiyi içeriye. Biz içeriye soksak alacağımız cezanın haddi hesabı olmaz. Oraya da göstermelik cezalar veriliyor. Kaç maçtır böyle gidiyor. İstanbulspor deplasmanında bile sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen taraftar alıyorlar. Hiçbirinde maske yok, sosyal mesafe yok. Ondan sonra da tam kapanma deniyor. Şimdi göreceğiz tam kapanmada neler olacak. Hep çifte standartlar, birileri torpilli. Onlar yapıyor biz yapamıyoruz. Biz yaparsak biz haydut, eşkıya oluyoruz. Kanunlara karşı çıkmış oluyoruz. Onlar torpilli oluyor. Onlar bir yolunu bulmuş, minareye kılıf giydirmiş."