Samsunspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Sadi Subaşı ve Genel Sekreter Onur Ferhat Karacan imzasıyla TFF ve MHK'ya gönderilen yazıda, Samsunspor'un son beş haftada saha dışı olaylarla ilk iki dışında bırakıldığı belirtildi. Yazıda, "Süper Lig'e çıkma mücadelesi verilen 1.Lig maçlarında son beş haftaya girildiğinde, Süper Lig'e çıkacak takımların ilk ikisini belirleyecek maçların sonucu adeta sahada değil, saha dışı olaylarla belirlenmeye başlamıştır. Akıl almaz bu olaylarda ne yazık ki, en büyük haksızlığa uğrayan takım Samsunspor olmuştur. Önce üst üste gelen ve bir kısmı tartışmalı kırmızı kartlarla Samsunspor büyük puan kayıpları yaşarken, rakiplerimizin maçlarında rakiplerimizin lehine yapılan inanılmaz hakem hataları ile karşı karşıya kalınmıştır" denildi.

BÜYÜK HAKSIZLIK YAPILDI
Yazıda, Adana Demirspor ve Giresunspor'un maçlarına 5'en bin siyerci alınmasına tepki gösterilerek, "Tam kapanma genelgesine ve statlara seyirci alma yasaklarına rağmen Adanademirspor- Balıkesirspor ile Giresunspor-Akhisarspor maçlarında statlara alınan beşer bin seyircinin çıkartılmasını sağlamayan hakemler ve saha gözlemcileri, hem şampiyonluk hesapları içinde olan Samsunspor'a, hem de düşmemek için son şanslarını kullanan Akhisarspor'a çok büyük haksızlık yapmıştır. Buna, hakemler ve saha gözlemcileri nasıl göz yummuştur? Veya hangi güçler bu ortamın sağlanması için hakem ve saha gözlemcilerine talimat vermiştir? Bu açıkça, bazı takımların kollandığı ve Samsunspor aleyhine haksız rekabet ortamı yaratıldığı kuşkularını doğurmuştur.
Bu tartışmalı maçların sonunda Akhisarspor küme düşerken, Samsunspor'un da Süper Lig'e direk çıkma şansı büyük çapta elinden alınmıştır. Eğer, böylesine vahim sonuçlar doğurmuş olan bu olaylar, hakemler ve saha gözlemcileri ile statlarına seyirci alarak kendilerine haksız rekabet ortamı sağlayan kulüplere, sadece idari ve para cezaları verilerek geçiştirilirse, TFF' nin olayı 'Atı alan Üsküdar'ı geçti?' diyerek örtbas etmesi anlamına gelecektir. Teknik analizlere girmeye gerek duymuyoruz. Çünkü bu konuda gerek TV Spor programlarında ki hakem hocaları ile spor yorumcuları ve gerekse, gazetelerin spor yazarları gerekli her türlü eleştiriyi yaparak yanlışları açık açık ortaya koymuşlardır " ifadeleri kullanıldı.

MAÇLARDA VAR UYGULANSIN
Samsunspor Divan Başkanlık Kurulu tarafından gönderilen yazıda, Play-Off maçlarıyla ilgili '3. takım Ege'den çıkacak" söylentilerinin ayyuka çıktığı ifade edilerek şöyle denildi: "Bu hafta oynanacak son maçlardan sonra ilk iki belirlenmiş olacak ve sonrasında da Süper Lig'e çıkacak son takımı belirleyecek Playoff maçları oynanacaktır. Daha şimdiden, ilk ikinin belirlenmesinde olduğu gibi Süper Lig'e çıkacak 3. takımın da bir takım güçlerce belirlendiği ve Akdeniz ile Karadeniz Bölgesinden sonra 3. Takımın da Ege Bölgesinden çıkartılacağı söylentileri yaygınlaşmaya başlamıştır. Şunun altını çizerek söylemek isteriz ki, bu maçlarda da bazı takımların statlarına kural dışı seyirci alınır ve Playoff maçlarının sonuçları da hata kabul edilmeyecek derece de hakem yanlışları ile belirlenirse, bunun yukarıda altını çizdiğimiz söylentileri doğrulamasından endişe duyarız. Samsunspor, yakın geçmişte oynanan bir Play-Off finalinde, TFF' nin yanlış bir kararı ile Mersin maçında seyircimiz stattan çıkartılmış ve yaratılan kargaşa ortamında oynanan maçta Samsunspor büyük bir haksızlığa uğrayarak, finalde kaybetmiştir. Tüm bu nedenlerle;
Daha önceki Play-Off maçlarında olduğu gibi VAR Sisteminin bu yıl ki Play-Off maçlarında da mutlaka uygulanması ile olası hatalar asgariye düşürülebilecektir.
Bugüne kadar yapılan hata ve yanlışların PLAY-OFF maçlarında yapılmaması için gerek TFF Başkanlığı'nın ve gerekse Merkez Hakem Komitesi Başkanlığı'nın gerekli özen ve dikkati göstermesi talebimizle, saygılarımızı sunuyoruz."