Türkiye Futbol Federasyonu'nda bir çok takımın sezon boyunca şikayetçi olduğu PFDK'ya sevkler, Samsunspor Başkanı Yıldırım'ın da başına bela oldu. Her konuşmasının ardından PFDK'ya sevk edilen Yıldırım, yine uygulamaya maruz kaldı. Kulüpteki Bayramlaşmada açıklamalarda bulunan Başkan Yıldırım'ı yine PFDK'ya sevk ettiler. Sevkin gerekçesinin ise "Sportmenliğe aykırı açıklamalar" olduğu açıklandı.

SPORTMENLİĞE AYKIRI AÇIKLAMA (!)
TFF'nin açıklamasında ise şöyle denildi: "Yılport Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım'ın 13.05.2021 tarihinde medyaya yapmış olduğu 'sportmenliğe aykırı açıklamaları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

HAKSIZLIK YAPMAK SEKRBEST, SÖYLEMEK YASAK
Kural hatasını kabul edip, maçı yeniden oynatmama kararı verecek kadar kurallardan uzaklaşan, takımların rakipler karşısında kadro oyunlarıyla 'şike' iddialarının oluşması karşısında hareketsiz kalan TFF'nin, bu sevklerle her eleştiriyi cezalandırarak, futbol camiasının haksızlıklar, hukuksuzluklar karşısında susmasını sağlamayı amaçladığı ileri sürüldü.